Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Szeptember 17. 09:01, szombat | Helyi
Forrás: Saját

"Óriási baj van. Nem csak itt, hanem az egész országban"

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szeptember 16.-án késő délután tartott fórumot, Orosháza a csőd szélén címmel.

Jámbor Nándndor és Németh Norbert tartott fórumot, péntek délután. Beszédjükben kifejtették Orosháza és az ország nehéz helyzetét.

"Orosháza nehéz pénzügyi helyzetbe került. Másfél éve Fidesz kormányzás van. Az MSZP alatt rendkívül rossz finanszírozás volt, de azóta sem történt semmi. Az önkormányzatok kifosztása folyik. El fogják vinni a kórházat, elviszik az általános iskolákat, a tűzoltóságot. Lefogják építeni az önkormányzat hatás körét a járások miatt. " - mondta Jámbor Nándor országgyűlési képviselő.

A képviselők beszéltek még a devizahitelek és a kötvénykibocsájtások rejtett kockázatairól. "A feladatok nagy részét elveszik az önkormányzatoktól, ezért nem fognak központi támogatásokat kapni, veszteség fogja érni a civil szférát. Megfogjuk érezni a bőrünkön. Legkésőbb jövő őszig teljes mértékben be fog következni. Akkor kell elkezdeni a törlesztését a svájci franknak, ami árfolyamtól függően lehet 100 vagy 200 millió forint is."

Jámbor véleményezte az ÖNHIKI-s pályázatot. Ő úgy látja, hogy az önkormányzatok örülnek annak, ha önhibájukon kívül kerülnek bajba. "Ez olyan mintha hitelt szeretnék felvenni és üres a zsebem, nincs semmim. Akkor már minden feltételnek megfeletem, ahhoz, hogy hitelt kapjak. De mégsem kapok, mert ez magán embernek nem jár." - jegyezte meg Jámbor.

Feltette a kérdést, hogy, ha az állam viszi a kórházat, akkor az adósságot is vele viszi? " Az emúlt 10 évben jelentős beruházások voltak a kórházánál. Az önkormányzat ingyen kapta és most a fejlesztésekkel fogják vissza venni."

Németh Norbert orosházi adatokról beszélt. Elmondta mennyi a város bevétele, kiadása. "Békés Megye legelső ipar városa Orosháza. Ez a város önhikire pályázott. Akkor mit csináljon Sarkad vagy Mezőhegyes?A pénzt kiviszi a Linamar és nem fizet adót, a 47-es út mellett kapott ingyen területet az államtól."

Címkék: jobbik, politika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.