Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Február 25. 11:02, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: infooroshaza.hu

Rendkívüli testületi ülést kezdeményeznek a szocialisták

Rendkívüli testületi ülést kezdeményeznek a szocialisták

A március elsején Orosházán életbe lépő helyi buszközlekedés tervezetének megváltoztatása miatt rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte az MSZP, mert az – vélik – hátrányosan érinti a külterületen élőket.

Az orosházi képviselő-testület négytagú MSZP frakciója élve az erre biztosított jogával kezdeményezte Dancsó József polgármesternél, hogy február 28-ára (csütörtök) 9 órára hívjon össze rendkívüli testületi ülést, amelynek egyetlen napirendi pontja a helyi buszközlekedési menetrendben március elsejétől beálló változtatások felülvizsgálata.

Az orosházi testület működését szabályozó szervezeti és működési szabályzat (szmsz) négy főben állapítja meg azoknak a képviselőknek a számát, ahányan kezdeményezhetik a rendkívüli ülés összehívását. Ha ez az eset fennálló – és ez igaz a mostani kezdeményezésre – akkor a polgármesternek nincs mérlegelési joga, össze kell hívnia az ülést.

A hírportálunkhoz eljuttatott MSZP-s közleménye szerint Fetser János, Bogdánffy Csaba, Burka László és Füvesi Sándor kezdeményezte a soron kívüli ülés összehívását. Ezt indokolva megfogalmazták: „a 2013. március 1-től bevezetni tervezett új helyi autóbusz-menetrend nem megfelelő, és ellenkezik a rákóczitelepi, szentetornyai és gyökeresi polgárok érdekeivel.”

A helyi buszközlekedés március elsején életbe lépő változása körül jó ideje forrnak az indulatok Orosházán. Legutóbb pénteki testületi ülésen intézett ebben a tárgyban interpellációt Füvesi Sándor Dancsó József polgármesterhez, aki az arra adott választ nem fogadta el.

A Rákóczitelepen élők egy nappal a testületi ülés után szombaton közel száz fő részvételével tiltakozógyűlést tartottak, ahol a Rákóczitelep Fejlődéséért Csoport vezetője, Botos Attila bejelentette, hogy hatszáz helybeli tiltakozó aláírásával hamarosan petíciót juttatnak el a város polgármesterével, azt kérve tőle, hogy rájuk nézve előnytelenül megváltoztatott buszmenetrenden változtassanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt