Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. November 30. 14:29, péntek | Helyi sport
Forrás: beol.hu

Peches kezdet után sikeres pontvadászatba kezdett az ULE U-13-as korosztálya

Peches kezdet után sikeres pontvadászatba kezdett az ULE U-13-as korosztálya

Az OMTK-ULE U13-as csapatát a 2000 és 2001-ben született gyerekek alkotják. A fiatalok mögött egy sikeres őszi szezon van.

A nyári felkészülésük, majd az edzések látogatottsága kapcsán edzőjük, Boér Gábor elégedetten nyilatkozott.

- Az edzéslátogatottság közel 90 százalékos volt, ami komoly előrelépés. Az idősebb (2000-es) játékosokkal már a tavalyi szezonban is együtt dolgoztunk, a nyáron hozzájuk csatlakozott a nagyon tehetséges 2001-es csapat is. A keretet 26 gyerek alkotja. Az idei évben már nem csak az országos NB-2-es bajnokságban, hanem a megyei U13-as pontvadászatban is helyt kell állnunk, így mindenki játéklehetőséget kaphat hétről-hétre — nyilatkozta az edző.

Boér Gábor elmondta, az első felében (1–6. forduló) egy rendkívüli pech széria és sérüléshullám tizedelte a csapatunkat, és nagyon ritka volt az, hogy minden játékos a rendelkezésére állt.

- Ekkor is próbáltam megtalálni a legoptimálisabb csapatszerkezetet, összeállítást, játékrendszert. Minden nehézség ellenére nagyon jól rajtoltunk a bajnokságban, és 3 forduló után 100 százalékos mérleggel várhattuk a folytatást, ami nagyban köszönhető a könnyebb sorsolásunknak is. A negyedik fordulóban a szezon leggyengébb játékát produkálva, egy nagyon nagy pofont kaptunk, amelyre még a tartalékos összeállítás sem lehet mentség. Sajnos itt következett egy gyengébb időszak, és talán játékban is ezeken a mérkőzéseken szerepeltünk a leghalványabban. Szerencsére ekkor kezdődött a megyei bajnokság, ahol a gyerekek visszaszerezhették az önbizalmukat, és a sok sérült játékosunk újra játékra jelentkezett.

A szezon második fele (7-14. forduló) sokkal szebbre sikerült, mivel az utolsó nyolc mérkőzésünkből mindössze egyszer hagytuk el vesztesen a pályát. A második szakaszban a korosztályukhoz képest rendkívül érett és biztató játékot produkálva egy nagyon sikeres időszakot zártunk - fogalmazott Boér Gábor, akitől megtudtuk, ebben a korosztályban még nem az eredmények számítanak, hanem a folyamatos játéklehetőség.

- A mérkőzéseken tudjuk lemérni, hogy hol tartunk, és miben kell még fejlődnünk. Úgy gondolom, hogy taktikailag, és mentálisan rengeteget fejlődött a csapat, és sokszor a korosztályra nem jellemző érett játékot produkáltak a srácok. Természetesen ebben a korban még rendkívül hullámzó a teljesítmény, és csak nagyon kevesen tudnak folyamatosan, jól teljesíteni. Fizikálisan még le vagyunk maradva az „elittől”, de ennek pótlására még rengeteg idejük van a játékosoknak.

Az eredményeik:
NB-2. : 5. OROSHÁZI MTK-ULE 1913 (14 mérkőzés, 8 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség, 66 rúgott gól 32 kapott gól, + 34 gólkülönbség, 26 megszerzett pont)
Megyei, U13: 1. OMTK-ULE 1913 (5 mérkőzés, 5 győzelem, 37 - 1 + 36 gólkülönbség, 15 megszerzett pont)

- Az eredményekkel, és a helyezéseinkkel is elégedett vagyok, és a visszajelzések is pozitívak a csapat felé. Természetesen még van hová fejlődnünk, és rengeteget kell még tanulniuk a srácoknak, amit csak komoly, elszánt munkával érhetnek el.
Összességében elmondható, hogy rendkívül sokat dolgoztunk azért, hogy sikeresek legyünk, és egy nagyon tehetséges, jó hozzáállású csapat kezd kialakulni. Az előttünk álló időszakban arra törekedszünk, hogy minél több játékrendszert elsajátítsanak a játékosok, és taktikailag még érettebbek legyenek. Remélem a fejlődés töretlen marad, hiszen rengeteg tanulni valónk van még és bízom benne, hogy még sikeresebb tavaszi szezon vár ránk a csapatomra, amelynek húzó emberei Zábrák Zoltán, Mészáros Milán, Mágocsi Gergő, Juhos Tibor, Bónus Ádám, Tari Ferenc, Buczku Dominik és Barna Márton voltak. De valamennyi csapattag dicséretet érdemel teljesítményéért!

A házi góllövőlistát Juhos Tibi vezeti 16 góllal, aki a bajnokságban is az igen előkelő 6. helyet foglalja el, úgy, hogy sok mérkőzésről hiányzott!
További gólszerzőink: Bónus Ádám (10 gól), Ángyán Milán (8 gól), Gigacz Ákos (5 gól), Barna Márton (4 gól), Zábrák Zoltán (3 gól), Tóth Patrik (3 gól), Kiss Dániel (3 gól). Mészáros Milán, Farkas Zoltán, Fehér Bence, Buczku Dominik (2 gól), Szilágyi Balázs, Horváth Miklós (1 gól).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.