Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Szeptember 22. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: orientpress

Ötven embert bocsát el két erőművéből az E.ON

Ötven embert bocsát el két erőművéből az E.ON

Ötven embert bocsát el nyíregyházi és debreceni erőművéből az E.ON Hungária Zrt. - írja a Kelet-Magyarország. Egyházi Nikoletta, a cég sajtószóvivője a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei napilapnak elmondta: a kedvezőtlen piaci helyzet miatt kényszerülnek a veszteségesen működő két erőműben a leépítésre, amely együttesen közel 30 százalékos mértékű lesz.

Az érdek-képviseleti szervezetekkel már megkezdték az egyeztetést; a vállalat a kollektív szerződésben rögzített kompenzációt mindenképpen biztosítja, minden érintett dolgozónak a lehető legtöbb segítséget megadja.A szóvivő megemlítette, hogy az üzemeltetését már szüneteltető nyíregyházi és debreceni kombinált ciklusú erőműben - melyek éves szinten két és fél milliárd forint veszteséget okoztak - minden lehetőséget megvizsgáltak a gazdaságossá tételhez, de a mostani piaci helyzetben és a regulált távhő jelenlegi árszintje mellett nem tudtak megoldást találni.Az erőművek működésének szüneteltetése a két nagyvárosban nincs hatással a távhőellátásra, a szolgáltatást kazánokkal biztosítja az E.ON - közölte a Kelet-Magyarország.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.