Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. December 06. 07:15, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Összefoglaló a dán és a spanyol napról

Összefoglaló a dán és a spanyol napról

"4 FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú versenyt szervezett a TMKIT középiskolás diákoknak.

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája „4 FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú versenyt szervezett középiskolás diákoknak, melyre négyfős csapatok jelentkezését várták.

ÖSSZEFOGLALÓ A DÁN-NAPRÓL

Az országos döntőre előzetes feladatként meg kellett rendezni a kisorsolt Európai Uniós iskolai napot, melyek közül a Dán-nap 2012. november 30-án volt a TMKIT Székhelyintézményében Simon Tamás, Kovács Martin, Rácz Erik, Rafael Bence 11. B osztályos tanulók és Seres Erzsébet történelem szakos tanár szervezésében.

A Dán-nap megnyitóján Csete Vivien 11. B osztályos tanuló Andersen Borsószem hercegkisasszony c. meséjét adta elő, majd Palcsek Balázs 11. B osztályos tanuló egy gyönyörű zongoraművel kápráztatta el a hallgatóságot. Ezután Makuláné Gulicska Valéria igazgatónő megnyitotta a Dániáról szóló plakátkiállítást, melyet az iskola tanulói készítettek.

A programok negyed egytől kezdődtek, mely során a TörténÉSZ-klub keretében Dánia történelméről és földrajzáról Seres Erzsébet tanárnő tartott előadást a földrajzi előadóban, szintén negyed egytőll Dán irodalmi óra volt a 117. teremben Bus Natália és Fodor Éva tanárnő közreműködésével. A 138. tanteremben várták 12:15-től a legózni szerető diákokat, ahol Nagyné Dömötör Márta és Pribékné Pataki Judit tanárnő felügyelte a játékot. A kollégiumi tanteremben csocsóbajnokság volt Patyiné Bogdánffy Ágnes tanárnő irányításával. A dán KVÍZ vetélkedő 13 órától került megrendezésre a 115. teremben Polgár Nelli tanárnő és a 11. B szervezésében. A Dán nap programját ételkóstolás és a vetélkedő valamint a plakátverseny eredményhirdetése zárta 14 órakor a 115. teremben.

ÖSSZEFOGLALÓ A SPANYOL-NAPRÓL

Az országos döntőre előzetes feladatként meg kell rendezni a kisorsolt Európai Uniós iskolai napot, melyek közül a Spanyol-nap 2012. november 28-án volt a TMKIT Székhelyintézményben Durkó Edina, Sárközi Anna, Takács Adrienn, Peresztegi Dóra 9/8. osztályos tanulók és Seres Erzsébet történelem szakos tanár szervezésében.

A Spanyol-nap megnyitóján Székely Sándor 9/8. osztályos tanuló Frederico Garcia Lorca Hajnali dal c. versét adta elő, majd Makuláné Gulicska Valéria igazgatónő megnyitotta Török Zsolt „Spanyolországi életképek” című fotókiállítását.

A szünetben Latin táncbemutató volt, melyet Horváthné Kritzki Zita koordinálásával a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adtak elő a zsúfolásig megtelt zsibongóban.

A „Játékos spanyol” programra a spanyol nyelvet szerető ill. a spanyol iránt érdeklődő tanulókat várták az új szárny 116. teremben 14–órától Bus Natália tanárnő közreműködésével. A „Világjárók klubja keretében Nagy Róbert tanár úr tartott előadást spanyolországi élményeiről a földrajzi előadóban. A „Spanyol irodalmi délután” keretében híres spanyol alkotókról volt egy „rendhagyó irodalomóra a 117. teremben. A Spanyol KVÍZ c. vetélkedő is volt a zsibongóban Bartáné Király Irén tanárnő közreműködésével. Az udvaron Rodeó bika kipróbálására is olt lehetőség. Ezekkel a programokkal párhuzamosan a Film-klub keretében filmvetítés volt a 115. teremben Csányi László tanár úr közreműködésével. Valamint a foci iránt érdeklődő és a délutáni testnevelés órán jelen lévő diákok számára Nagy Márton tanár úr irányításával Foci-kupa volt a műfüves pályán. A program végén ételkóstolás volt a zsibongóban, valamint a Spanyol KVÍZ és a Foci kupa eredményhirdetése.

Címkék: TMKIT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV