Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Szeptember 14. 16:00, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját

Orosháza gazdálkodása akkor és most!

Orosháza gazdálkodása akkor és most!

A polgármesteri interjúra reagált szerda délután Fetser János.
Komoly kérdéseket fogalmazott meg, hiteles válaszokat vár.

"2006-ig Orosháza a régióban az egyik legjobban fejlődő város volt, melyet Molnár Béla és Dancsó József is elismert. Tele voltunk beruházásokkal.Pl.: Iskola, óvoda, szociális otthon, művelődésiház, utak, járdák stb. Az akkori önkormányzati beruházásokon 680 ember dolgozott, mára gyakorlatilag nullára tehető""-kezdte beszédét a helyi MSZP frakció vezetője, Fetser János.

Elmondása szerint az akkori és jelenlegi gazdasági helyzetet két közérdekű tényadat tartalmazza, az egyik a 2006. októberében történt átadás-átváteli jegyzőkönyv, melyet Molnár Béla is alá írt. Amásik adat pedig a 2010. október 7.-ei átadás-átváteli jegyzőkönyv. Fester János két adatot érdekesnek tart a jegyzőkönyvekben: " Dancsó Józsefnek igaza van, mikor azt mondja, hogy 1,5 milliós tartozása volt a kórháznak. A birtokomban lévő átadás-átváteli jegyzőkönyvből tényszerűen megállapítható az a 6 milliárd Ft, amit ők átadtak saját maguknak!"

A képviselő továbbra is kéri a polgármestert, hogy mondja meg, mennyi pontosan a kóház adósság állománya, és mennyi elmaradása van a városnak közüzemi számlákat illetően. "Az államháztartási törvény kimondja, hogy 150 millió FT fölötti adóság esetén önkormányzati biztos jelöl ki! Nem jelölhet, hanem kötelezően jelöl ki, ha ez nem történik meg, akkor mulasztásos törvény sértés van." - mondta Fetser János, idézve az államháztartási törvényből.

A képviselő egy táblázatott mutatott, melyben a polgármester és a három alpolgármester 2010-es fizetése is szerepel. Ennek öszege éves szinten bruttó 25 millió Ft. Fetser János rámutatott arra az adatra, miszerint 2005-ben egy alpolgármesterrel, bruttó 12 millió Ft volt az éves jutattatásuk.

Fetser János kifogásolja azt is, hogy egy egyház eltud tartani iskolát és óvódát, az önkormányzat pedig nem. "azokat a pénzeket, amelyeket elvesznek az egészségügytől és az oktatástól, oda adják annak a Fidesz közeli klientúrának, amely későn fizet különböző béreket az önkormányzatnak. Pályázat nélkül gyanús ügyleteket csinálnak. Ilyen például a megnyert Hungarotel per. Nem a nyílvánoság előtt mondtak le több száz millióról, hanem zártüléseken. Ilyen példa még a Pásztor ügy, ahol a két ügyvéd nem ment el a tárgyalásra, látszódott, hogy megegyeztek. Több mint 30 millió Ft-ot kifizettek. Valamint a fürdő 1%-os ügye." - mondta a képviselő.

Az elkészült videót itt nézhetik.

Címkék: mszp, politika

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata