Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Február 16. 07:41, szombat | Helyi
Forrás: mento.blog.hu

Orosháza és Tótkomlós a mentőállomás-fejlesztés célkeresztjében

Orosháza és Tótkomlós a mentőállomás-fejlesztés célkeresztjében

Két hete írták ki az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett Sürgősségi Ellátás Fejlesztése – Mentés című kiemelt projekt Támogatási Szerződését, mindezt közelről érinti Orosházát és Tótkomlóst.

Az európai uniós támogatásnak köszönhetően az Országos Mentőszolgálat mintegy 11 milliárd forintot fordíthat a hazai sürgősségi ellátás – mentés fejlesztésére – írja a mento.blog.hu honlap, amelynek hírét elsőként az Oroscafé közölte.
Orosháza és a térség szempontjából a legfontosabb hír, hogy a kistérség központjában felújítják a mentőállomást, míg Tótkomlóson – itt jelenleg nincs – állomás létesül. A fejlesztések szakmai indokait is részletezi a szakmai honlap.

Az új mentőállomások építésére stratégiailag fontos helyeken azért van égető szükség, mert jelenleg a helyszínre történő kiérkezés 15 perces időkorlátja a lakosság százaléka esetében nem tartható, többek között a mentőállomások földrajzi távolsága miatt. Ezért 22 új mentőállomás épül – állomásonként 2 új mentőautóval. Így további 226 ezer lakos válik elérhetővé a 15 perces időkorláton belül.

A kiválasztott hatvan, már meglévő mentőállomás felújításának elsődleges célja a kivonulások gyorsítása, de fontos szempont az üzemeltetési költségek csökkentése is. Az új állomásokhoz szükséges 44 autón felül – 134 db szabvány szerinti B és C típusú mentőjármű beszerzésére kerül sor, továbbá teljesen felszerelt mentőorvosi gépjárművek állnak majd szolgálatba.

A szakmai ellátási lehetőség és színvonal javítása érdekében az újonnan rendszerbe állítandó mentőjárművek felszerelése és a meglévő, de amortizálódott eszközpark egy részének lecserélése, korszerűsítése is megtörténik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói