Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Március 04. 18:08, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: infooroshaza.hu

Orosháza: az ingatlanadót végképp eltörölni!

Orosháza: az ingatlanadót végképp eltörölni!

Az MSZP attól a pillanattól kezdve ellenezte Orosházán az új kommunális, valójában ingatlanadó bevezetését, hogy az tavaly novemberben először felmerült – olvasható a helyi MSZP sajtóközleményében.

A szavazáskor a szocialisták nemmel voksoltak, majd tiltakozásul kivonultak. Most, amikor a város polgárainak az „ingatlanadó asztalához” kell a hivatalban a nyomtatványokért járulni, tovább folytatjuk a küzdelmünket a Fidesz által bevezetett új sarccal szemben. A múlt héten az MSZP egyik képviselője népi kezdeményezésről szóló aláírásgyűjtő ívet adott át a város jegyzőjének, amely jelenleg hitelesítésre vár – olvasható a továbbiakban a sajtóközleményben, amelyet szöveghűen, változtatás nélkül adunk közre.

Ez az adó értelmetlen. Előbb a költségvetés felesleges kiadásain kellene spórolni. Ha ezt a Fidesz megtette volna (pl. három alpolgármester csökkentése, ha valóban magukon kezdték volna a takarékoskodást), akkor máris nem lenne szükség az új adó bevezetésére.

Ez az adó igazságtalan. A csöppnyi lakás vagy ház után ugyanannyit kell fizetni, mint a többszintes, kacsalábon forgó palota után. Ugyanannyit fizet szegény és gazdag.

Ez az adó tűrhetetlen. Miből fogja kifizetni a sok kis pénzből, nyugdíjból vagy éppen segélyből élő ember a 18 vagy plusz 24 ezer forintot, amikor sokaknak már ennivalóra sem telik?

Ez az adó nevetséges. Ingatlanonként vetik ki, holott sajnos nagyon sok lakás vagy ház üresen áll Orosházán, csak papíron lakik benne valaki: mert például más városba vagy külföldre ment dolgozni, mivel ott kapott munkát. Most ő is fizet.

Ez az adó pofátlan (by Szijjártó Péter). Kommunálisnak nevezi magát, holott semmiféle többletszolgáltatást a város ez után nem ad, sőt, a szemétdíjért is ugyanúgy kell majd pluszban fizetni. Egyszerű pénzbehajtás csupán.

Éppen ezért az MSZP az adófajta teljes eltörléséért kéri az orosháziak támogató aláírását, mihelyt a választási iroda vezetője hitelesíti az ívet. Itt nincs helye kompromisszumnak, nem tárgyalási alap az ingatlanadó esetleges mérséklése. Az MSZP az ingatlanadó teljes eltörlése mellett van.

Az MSZP városi szervezete minden demokratikus eszközt fel fog használni annak érdekében, hogy ezt az értelmetlen, igazságtalan, tűrhetetlen, nevetséges és pofátlan új ingatlanadót eltörölje.

Orosháza, 2013. március 4.

MSZP Orosházi Szervezete elnöksége

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: