Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Február 19. 10:04, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/hirado.hu

Orbán Viktor: Nagyon veszélyes pillanatban vagyunk

Orbán Viktor: Nagyon veszélyes pillanatban vagyunk

Nagyon veszélyes pillanatban vagyunk, amelyik görbe gyorsabb lesz, az dönti el a sorsunk. Ha többen kérnek oltást, többen regisztrálnak, akkor életeket mentünk, ha a vírus görbéje emelkedik, akkor életeket vesztünk

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel.

Kifejtette, hogy itt van a harmadik hullám, 3093 új fertőzöttet regisztráltak ez elmúlt napon, elhunyt 110 többségében idős, krónikus beteg, illetve 4024-en szorulnak kórházi ellátásra.

Úgy fogalmazott, ezek önmagukban sem jó számok, hiszen meredeken emelkednek. Nagyon veszélyes pillanatban vagyunk, van vakcina, oltunk, már ki lehet tölteni a nemzeti konzultációt, és közben itt a harmadik hullám. Amelyik görbe gyorsabb lesz, az dönti el a sorsunk. Ha többen kérnek oltást, többen regisztrálnak akkor életeket mentünk, ha a vírus görbéje emelkedik, akkor életeket vesztünk – emelte ki Orbán Viktor.

Hozzátette: katonai precizitás kell az egészségügyi dolgozóknak a járvány idején. Kijelentette, a magyar egészségügy kivételesen erős. Ha most azonnal húszezer embernek kellene koronavírus-ellátást nyújtani, meg tudnák tenni a kórházakban, hiszen bőven van kapacitás.

Az ápolók napja alkalmából a kormányfő megköszönte az egészségügyben dolgozók erő feletti munkáját.

Húsvétig minden regisztráltat beoltanak

391 821 ember van Magyarországon, akit már legalább egyszer beoltottak, hamarosan 441 ezer lesz, a következő szakaszban hirtelen ugrunk egyet, egy hét alatt beoltunk 650 ezer embert, így márciusra 1,2 millió beoltott lesz – hangsúlyozta a miniszterelnök.

„Április elejére már 2,5 millióan lesznek beoltva, így húsvétig minden regisztrált megkapja az oltást, májusig pedig már 3,5 millióval többen lesznek beoltva Magyarországon, mint az EU hasonló méretű országaiban” – emelte ki.

Kitért rá, hogy nálunk van a legtöbb vakcina az unióban. Orbán Viktor mindenkit arra biztat, hogy regisztráljon, fogadja el a vakcinát, és oltassa be magát. Hangsúlyozta, ha valakit behívnak oltani és nem fogadja el a vakcinát, nem esik el az oltástól, de majd akkor tudják visszahívni, ha lesz olyan oltóanyag, amelyet szeretne.

„Mindenki jól gondolja meg a döntését, mert felfut a harmadik hullám, emelkednek a számok, nehogy valaki elkapja a vírust, miután elutasítja a neki nem megfelelő vakcinát” – fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni