Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Április 10. 14:27, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Ombudsman: a BKK szerint télen is biztonságos a négy évszakos gumiabroncs a buszokon

Ombudsman: a BKK szerint télen is biztonságos a négy évszakos gumiabroncs a buszokon

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója szerint a cég buszain és trolibuszain lévő négy évszakos gumiabroncs télen is biztonságos. Vitézy Dávid erről Szabó Máté ombudsmannak küldött válaszában írt.

Az alapjogi biztos hivatala szerdán az MTI-vel azt közölte: Szabó Máté a tömegközeledés januári akadozásának okait vizsgálva kérdezte a BKK-t arról, hogy a buszok és a trolibuszok négy évszakos gumiabroncsai alkalmasak-e a téli útviszonyoknak megfelelő biztonságos közlekedésre.
Vitézy Dávid vezérigazgató az ombudsmant a rendkívüli hóhelyzet után arról tájékoztatta: az autóbuszokon és trolibuszokon ma használt, négy évszakos abroncsok műszaki és biztonsági szempontból is megfelelőek mind a nyári, mind a téli használatra.
Ezek állapotát folyamatosan vizsgálják, "ennek is köszönhetően az elmúlt években nem történt olyan baleset, amely az autóbuszok és trolibuszok gumiabroncsainak nem megfelelő mintázatára vagy anyagminőségére lett volna visszavezethető" - áll a válaszlevélben.
Vitézi Dávid azt írta az ombudsmannak, hogy a külön nyári és téli gumiabroncsok használatára, rendszeres átszerelésére, tárolására a BKV-nek nincs is anyagi lehetősége, erre a bevételek nem biztosítanak fedezetet.
Közölte továbbá, hogy a januári forgalmi zavarokról készült jelentéseket a központ elemezte, és arra a következtetésre jutott, hogy a rendkívüli síkosság közepette a forgalom a leginkább nem a tömegközlekedési, hanem más járművek elakadása, balesete, a torlódások miatt akadozott.
Mindemellett a BKK felkéri a vele szolgáltatási szerződésben álló három autóbusz-üzemeltető társaság vezetőjét, hogy a gumiabroncsok állapotát kiemelten ellenőrizzék - tájékoztatta Szabó Máté alapjogi biztost a közlemény szerint a vezérigazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.