Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Április 04. 13:09, szerda | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Nyolcadik hely Eu-ismeretből

Nyolcadik hely Eu-ismeretből

A TMKIT csapata a 141 jelentkező csapatból 8. helyezést ért el Székesfehérváron március 31-én, a Mi Európánk című vetélkedőn. A csapat tagjai egy kárpátaljai kirándulás részesei lesznek.

A székesfehérvári Tarsoly Ifjúságért Egyesület, a pozsonyi Szövetség a Közös Célokért Társulás, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség valamint a Pécsi Tudományegyetem BTK Politikai Tanulmányok Tanszéke hirdette meg „A mi Európánk” című vetélkedőt a magyarországi, és a határon túli magyar középiskolásoknak.

A verseny célja, hogy a fiatalok gyarapítsák ismereteiket térségünk Európában betöltött szerepéről, saját lehetőségeikről és egymásról, ezzel is elősegítve a közös értékek továbbélését.

A verseny célja, hogy a fiatalok gyarapítsák ismereteiket térségünk Európában betöltött szerepéről, saját lehetőségeikről és egymásról, ezzel is elősegítve a közös értékek továbbélését.

A vetélkedő témakörei: általános EU ismeretek, (2011 – Az önkéntesség éve, 2012 – Az aktív időskor európai éve) fontos témák: versenypolitika, az EU költségvetése, emberi és polgári jogok, környezetünk, fogyasztóvédelem, energia, foglalkoztatás, ország-ismeret (kultúra, földrajz, népszokások, ünnepek, gasztronómia, sport), stb.
A vetélkedő nyelve a magyar, egyes feladatoknál azonban a német ill. angol nyelv.

A vetélkedőre 3 fős középiskolai tanulókból álló csapatok jelentkezhettek. Magyarországról és a határon túli középiskolákból 141 csapat jelentkezett. A TMKIT-ből 6 csapat indult a megmérettetésen: 2 csapat a 10. B osztályból, 2 csapat a 12. B osztályból és 2 csapat a 9/8. osztályból.

A vetélkedő 3 internetes fordulóból, valamint a döntőből állt, melynek helyszíne Székesfehérvár. Az első három forduló 2011. december 6 és 2012. február 16 között zajlott. Az internetes feladatok megoldásáért kapott pontszámok alapján 16 csapat került a döntőbe. A Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont Triumviratus.oh csapata (Rácz Erik, Rafael Bence, Simon Tamás) a 141 jelentkező csapatból 8. helyezést ért el az országos döntőn 2012. március 31-én Székesfehérváron. Szaktanáruk Seres Erzsébet történelem szakos tanár, és Kiss László a földrajz tantárgy tanára. A csapat tagjai és felkészítő tanáruk 2012. július elején egy kárpátaljai kirándulás részesei lehetnek.

Címkék: eu, Európai Unió, TMKIT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén