Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Április 05. 05:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Nyolc alkotó érkezik az idei Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra

Nyolc alkotó érkezik az idei Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra

Nyolc alkotóval, köztük a Hullák a napon című film belga rendezőpárosával, Hélene Cattet-val és Bruno Forzanival, valamint a RocKabul ausztrál film rendezőjével Travis Bearddel is találkozhat a magyar közönség

a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon, amelyet április 13-ig rendeznek meg Budapesten.

Az idei fesztiválon két versenyfilm rendezőjével, Julia Langhoffal (LOMO - Egy blogger élete) és Jonas Matzow Gulbrandsennel (Árnyak völgye) is találkozhat a közönség. Julia Langhof első nagyjátékfilmjét, a LOMO - Egy blogger élete című alkotást április 11-én és 12-én láthatja a közönség, utána beszélgetés tartanak a német rendezővel. Az Árnyak völgye rendezőjével, a norvég Jonas Matzow Gulbrandsennel április 12-én és 13-án találkozhat a közönség - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Budapestre érkezik a Rekviem J. asszonyért főszereplőnője, a Kusturica-filmekből ismert Mirjana Karanovic szerb színésznő is. Számára Emir Kusturica A papa szolgálati útra ment című filmje hozta meg a világsikert, de Jasmila Zbanic Szerelmem, Szarajevó című Arany Medve-díjas filmjéből is ismerheti őt a magyar közönség. A szerb színésznővel április 5-én és április 7-én találkozhatnak a nézők az Ódry színpadon.

A belga alkotópárossal, Hélene Cattet-vel és Bruno Forzanival április 7-én tartanak közönségtalálkozót: a Hullák a napon című filmjük vetítése előtt az Urániában a Santos Palace című rövidfilmjük is látható lesz. Április 9-én a Francia Intézetben az alkotópáros egy korábbi munkáját, a Bűverőt vetítik, majd a Színes könnyek című filmjük lesz látható, mindkettő után közönségtalálkozót tartanak az alkotók részvételével.

A RocKabul című zenei dokumentumfilm az első afgán heavy metal együttes, a District Unknown pályáját követi nyomon. A rendező, az ausztrál születésű Travis Beard a Metal Hammer magazin Global Metal díját nyerte alkotásáért. Travis Bearddel április 8-án és április 9-én a film vetítését követően találkozhat a közönség.

Az idei Titanic vendége Izland. A szigetország művészetével többek között egy rövidfilm-válogatáson keresztül ismerkedhet meg a magyar közönség. Tinna Hrafnsdóttir Munda című munkájában a hatvanéves lelkésznő már negyven éve őrzi féltett titkát. Április 9-én és április 10-én vetítik a filmeket, utána közönségtalálkozót tartanak Tinna Hrafnsdóttirral.

Vendége lesz a fesztiválnak a Megszállás 1968 című, nemzetközi koprodukcióban készült film egyik rendezője, Dombrovszky Linda is, akivel április 7-én és április 12-én találkozhat a közönség - írták a tájékoztatóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;