Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. November 25. 08:04, péntek | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

November 25-e a Nők elleni erőszak megállításának világnapja.

November 25-e a Nők elleni erőszak megállításának világnapja.

Statisztikai adatok szerint hazánkban minden 5. nőt bántalmaznak élete során. Az LMP újabb közleményt juttatott szerkesztőségünkbe, mellyel a nők elleni erőszakra hívja fel a figyelmet.

Az ensz meghatározása szerint"A nők elleni erőszak bármely olyan, a nőket nemük att érő erőszakos tett,mely testi, szexuális vagy lelki sérülést okoz vagy okozhat nőknek,beleértve az effajta tettekkel való fenyegetést, valamint a kényszerítést ésa szabadságtól való önkényes megfosztást, történjen az a közéletben vagy amagánszférában.

Beleértendő, de nem korlátozandó a testi, szexuális és lelki erőszakra,melyet az áldozat a családon belül szenved el, ide értve a bántalmazást, alánygyermekkel való szexuális visszaélést, [...] a házasságon belüli nemierőszakot [...]"

Magyarországon a mai napig nem történt sem a parlamentben sem a rendőrségenérdemleges előrelépés a családon belüli erőszak megfékezésére. - írta közleményben Fanaczán Istvánné, az LMp orosházi koordinátora.

"A mai parlamenti pártok közül leginkább az LMP karolta fel a nőiegyenjogúság kérdését. Az egyetlen olyan párt,amelyigyekszik a női közéleti részvételt kvótával érvényesíteni.A politikai élet szereplőit cselekvésre szólítjuk fel. Tegyenek meg mindentazért,hogy a nők elleni erőszak megfékezésre kerüljön!Hajtsunk fejet az áldozatok és szenvedő családtagjaik előtt!" - olvasható még az LMP sajtóközleményében.




Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: