Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Február 26. 13:17, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: infooroshaza.hu

Népi kezdeményezéssel a kommunális adó ellen az orosházi Jobbik

Népi kezdeményezéssel a kommunális adó ellen az orosházi Jobbik

Hétfőn az Jobbik orosházi szervezetének nevében, népi kezdeményezés keretében aláírásgyűjtő ívet adott át a városi jegyzőnek a kommunális adó eltörlésére, illetve mérséklésének újratárgyalására Németh Norbert képviselő.

A népi kezdeményezés útján kéri a város vezetőit a helyi Jobbik, hogy még 2013-ban tárgyalják újra városban bevezetett új adónem mértékét – olvasható a Jobbik Békés Megyei Szervezetének sajtóközleményében.

Az új adónem véleményük szerint igazságtalan, és aránytalanul nagy terhet jelent a városban lakóingatlannal rendelkezők számára. A lakhatás joga alapvető emberi jog, függetlenül attól, hogy ennek adóztatása kommunális adóként, és nem véletlenül ingatlanadóként került bevezetésre – olvasható a sajtóközleményben.

Az aláírásgyűjtést márciusban kezdik meg a város forgalmasabb részein – derül ki Németh Norbert, a Jobbik orosházi elnöke, önkormányzati képviselő által aláírt sajtóközleményből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt