Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Május 14. 14:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Ne halasszuk adónk bevallását az utolsó napokra!

Ne halasszuk adónk bevallását az utolsó napokra!

Mivel május 20-a vasárnapra esik, ezért a magánszemélyek idén május 21-én éjfélig nyújthatják be 1153 számú személyijövedelemadó-bevallásukat.

Nem célszerű azonban a beadást az utolsó napokra halasztani! - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó-és Vámhivatal.

Abban az esetben, ha bevallásában a magánszemély adót igényel vissza, akkor mindenképpen jobban jár, ha már a határidő előtt eleget tesz beadási kötelezettségének. A visszautalás ugyanis a beérkezéstől számított 30 napon belül indul – ha a bevallás hibátlan.

Amennyiben a bevallás befizetési kötelezettséget tartalmaz, akkor is érdemes a határnapot megelőzni, hiszen postai vagy személyes benyújtás esetén elkerülhető az ilyenkor tapasztalható hosszas várakozás. Az adót abban az esetben is május 21-ig kell megfizetni, ha a bevallás benyújtása korábban megtörténik.

A bevallás kitöltésének megkönnyítésére mindenképpen javasoljuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomtatványkitöltő programjának használatát.

A bevallás benyújtásának több módja van. A kitöltő program használatával elkészített bevallás benyújtható elektronikus úton a www.magyarorszag.hu honlapon keresztül. Ennek feltétele az ügyfélkapus regisztráció, mely elvégezhető a NAV kijelölt ügyfélszolgálatain, az okmányirodákban, a személyi adat- és lakcímnyilvántartó központi szervénél, illetve külföldön, a konzuli képviseleteken.

A NAV nyomtatványkitöltő programjával elkészített és kinyomtatott, illetve a hagyományos nyomdai úton előállított, a bevallási egységcsomagban megkapott személyijövedelemadó-bevallást, postán is fel lehet adni, illetve személyesen is át lehet adni a NAV ügyfélszolgálatain. Egyik esetben se felejtsék el aláírni a bevallást!

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során