Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Szeptember 21. 07:30, szerda | Helyi
Forrás: Saját

MOZDULJ AZ ÉLETEDÉRT!

MOZDULJ AZ ÉLETEDÉRT!

Az Orosházi Fegyveres Testületek Nyugállományúak Klubja augusztus 26.-án „Mozdulj az életedért!” címszóval egy kulturális és sportnapot szervezett a Horgásztanya területén.

A rendezvényen részt vett Dr. Dancsó József, Orosháza polgármestere. Megjelentek még a Békéscsabai Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományú Klub tagjai, a Békéssámsoni Aranyeső Nyugdíjas Klub és a Rákóczitelepi Nyugdíjas Klub tagjai.

A sportnap bemelegítésként közös tornával indult, melyet Dobos Mária gyógytornász vezetett le. Őt már ismerik a klubtagok, hisz rendszeresen foglalkozik idős emberekkel az orosházi Nyugdíjas Házban. A klubok 6-6 fős csapatokkal neveztek a versenyszámokra, ahol különböző ügyességi feladatokban szerepeltek. Labdagörgetés váltással, sörpecázás, pingponglabda terelgetés seprűvel, vízhordás párcserével és légfegyver lövészet voltak a versenyszámok. A játék befejező része egy 13+1-es totó volt, mely Orosháza és Békés Megye kulturális életéből lett összeállítva.

Minden gyakorlatban, meghatározott pontszámot lehetett elérni. Ez alapján kerültek elbírálásra a helyezések. A verseny tisztaságát a klubok által kijelölt 1-1 fő biztosította.

A polgármester elmondta, hogy igen hasznosnak tartja a kezdeményezést, ahol a szórakozás és a sport mellett kiemelt helyet kap az egészségmegőrzés is.

A verseny befejeztével, mindenki jó étvággyal fogyasztotta ebédjét. Ez idő alatt, a zsűri elkészítette értékelését.

Helyezések:
• I. Rákóczitelepi nyugdíjas klub, nyereményük egy házilag készített torta
• II. A Békéscsabai Fegyveres Erők és Testületek Nyugállományú Klub, díja fejenként 1-1 üveg sör
• III. Orosházi Fegyveres Testületek Nyugállományú klubja, díja fejenként egy tábla csokoládé
• IV. Békéssámsoni Aranyeső Nyugdíjas Klub, jutalmuk szintén egy-egy csokoládé.

Az eredményhirdetésen Dancsó József adta át a nyereményeket, majd megköszönte a versenyzők aktivitását és a lehetőséget, hogy ezen a jó hangulatú sportnapon vehetett részt.

A program, felelős szervezője Megyesi Lászlóné volt. A résztvevők igen aktívan és jó hangulattal versenyeztek a programokon, akik nem játszottak, azok saját csapataikat buzdították.

Ezen rendezvény tapasztalatait felhasználva, az Orosházi Fegyveres Testületek Nyugállományú Klubja, arra a következtetésre jutott, hogy bizonyos finomításokkal, a jövőben minden évben megrendezi a MOZDULK AZ ÉLETEDÉRT kulturális és sportnapot. Ezzel kíván segíteni idős társaik egészségmegőrzésében, a mozgás, a kultúra és a jó hangulat jegyében

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.