Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Augusztus 15. 16:00, szerda | PR
Forrás: InfoOrosháza.hu

Most érdemes jogsit szerezni!

Most érdemes jogsit szerezni!

Szigorodnak jövő év elejétől a jogosítványszerzés korhatárai. Ennek értelmében kismotorra már csak 16 évesen, míg nagymotorra 24 éves kortól lehet jogosítványt szerezni.

Szekeres Tamás a Car-Scool Autósiskola oktatója az InfoOrosházának adott interjújában elmondta, a változtatások érettebb motorosokat eredményezhetnek az utakon.

A változások értelmében 2013. január elsejétől Mopedre 14 évesen már nem, csak 16 éves korban lehet jogosítványt szerezni, míg nagymotorra ez a korhatár 24 évre emelkedik, és változások történnek más kategóriákban is – mondta Szekeres Tamás a Car-Scool Autósiskola oktatója.

A teherautó-vezetői és az ehhez kapcsolódó nehézpótkocsis képzés korhatára 18-ról 21 évre, az autóbuszos képzésé 21-ről 24 évre emelkedik – ismertette. A szakértő szerint a korhatárok emelése egyrészt érettebb motorosokat eredményezhet az utakon, a nagykategóriákban történő szigorítás következményei azonban még megjósolhatatlanok.

A KSH adatai szerint idáig sokan végezték el ezeket a képzéseket azok közül, akik nem kerültek be a felsőoktatásba, a jogosítvány megszerzése után ugyanakkor el tudtak helyezkedni. Ez a fajta munkahelyteremtés most kitolódik.
A személygépkocsik esetében nem lesz változás.

Szekeres Tamás egy viszonylag új tanulási módszerre is felhívja a figyelmet. Az e-KRESZ oktatóprogram a „Közlekedési alapismeretek" vizsgára felkészítő számítógépes vetített diasorozat. A modulok hétnapos tanmenetnek megfelelő sorrendben vezetnek végig a tananyagon, ami magába foglalja a KRESZ-t, a vezetéselméletet és a műszaki ismereteket is. Újdonság, hogy minden fejezet végén néhány kérdést tartalmazó tudáspróba van, és az utolsó modulban pedig a hivatalos vizsgakérdések közül a hárompontos tesztkérdések gyakorolhatók, animációs közlekedési szituációk elemzésével.

Tehát, ha nincs ideje munka vagy iskola után elmenni egy tanfolyamra, akkor válassza az E-Kreszt! Az oktatóprogramot akkor kapcsolja be, mikor tud időt szakítani rá. Az e-KRESZ oktatóprogramról a Car-Scool Autósiskolában lehet érdeklődni!

Címkék: Car-Scool

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.