Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Február 20. 09:40, szerda | Helyi sport
Forrás: rangado.hu, szegedma, infoorosháza

Mórahalmi játékáért megbüntetik az Orosháza FC?

Mórahalmi játékáért megbüntetik az Orosháza FC?

Ezt a kérdést tette fel a labdarúgással foglalkozó rangado.hu hírportál annak kapcsán, hogy különös utóélete lett annak a mórahalmi tornának, amelyen nemrégiben az Orosháza FC is részt vett.

A mórahalmi felkészülési labdarúgó-torna előzményeihez tartozik, hogy eredetileg is négy csapat részvételével tervezték az eseményt, de más összetételben. A Szeged, az Orosháza és a Mórahalom mellett a Veszprém FC lett volna a negyedik szereplő, de a bakonyi csapat néhány nappal a torna előtt lemondta a szereplést – írta a szegedma.hu.

Ebben a kényszerű helyzetben keresték meg a szervezők a román harmadosztályú Soimii Pancota csapatát, amely a rövid határidő ellenére is vállalta a szereplést. A gondot az okozza, hogy nemzetközi mérkőzések lebonyolításához a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) engedélye szükséges, ami a mórahalmi tornára nem érkezett meg.

Az Orosháza és a Mórahalom ennek ellenére megmérkőzött a román csapattal, a Szeged viszont nem – írja a rangado.hu. Az ügy kapcsán – részletezi a sportportál – több kérdés merül fel. Ki járt el helyesen?

A szegediek az MLSZ versenyszabályzatára hivatkoznak, és ugyanezt tette Varga Krisztina, az MLSZ versenyszervezési osztály vezetője, aki a rangado.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy a rendelkezésre álló információk alapján, hogy a Szeged 2011 vezetői jártak el helyesen jártak el.

A rangado.hu két fontos kérdést tesz fel az eset kapcsán, ami árnyalja a képet: miért nem érkezett meg az MLSZ engedély időben? Miért mondhat le egy csapat büntetlenül a részvételről olyan rövid idővel az esemény előtt, ami roppant kínos helyzetet teremhet a szervezőknek és a csapatoknak?

Címkék: Mórahalom, mlsz, OFC, Orosháza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe