Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Augusztus 20. 08:19, hétfő | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Minden napi kenyerünket add meg nekünk ma

Minden napi kenyerünket add meg nekünk ma

VII. Nemzetközi Gazdatalálkozó és Aratóünnep valamint XLIV. Orosházi Nemzetközi Lóverseny - ezt a két ünnepet rendezték augusztus 19-én a Bogárzói lóversenypályán.

Reggel fél 8-kor a mezőgazdasági és veterán gépek, valamint lovas fogatok gyűltek össze a Táncsics utcán, majd reggel 8-kor felvonultak a városból a Bogárzói Lóversenypályára.

Ezt követően ünnepi beszédet mondott Jakab István az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke illetve országgyűlési képviselő. Beszédében elmondta, hogy az „Új kenyér ünnepét és az új állami alaptörvényt ünnepeljük augusztus 20-án, hiszen ma a két ünnep egybe cseng.” Jakab szerint az a legfontosabb, hogy egybe tartsuk a hazát, határon innen és túl. A képviselő azt is hozzátette, hogy Orosháza nem csak azért lehet büszke, mert évek óta megrendezésre kerül a Bogárzói Nemzetközi Gazdatalálkozó, de azért is, mert egész Európában a legfinomabb kenyeret orosházi búzából készítették.

Jakab István beszéde után Ördög Endre evangélikus lelkész áldotta meg a Szent István napi kenyeret, majd Dancsó József polgármester hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt.

A megnyitó után a Bokréta Népdalkör műsora következett, és gazdafórumot is tartottak, ahol szintén Jakab István beszélt. A nap folyamán kirakodóvásárok és játszóház állt rendelkezésre, valamint kézművesek bemutatóját láthatták és működő veterán gépekre ülhettek fel az érdeklődők.

Az Orosházi Nemzetközi Lóverseny programjában szerepelt az Id. Horváth József Fogathajtó emlékverseny az Orosházi Lovas Egyesület versenyzői részére póni és nagy ló kategóriában. Délben polgármesterek s vendégeik fogathajtó versenyét láthatták a jelenlévők, majd az Orosházi Modellező Klub bemutatója következett Nóbik Gyula vezetésével.

A délután kezdéseként Békés Megyei ügető III. forduló, majd Békés Megyei galopp bajnokság futama vette kezdetét. Később egy különlegességgel szolgált az Orosházi Lovas Egyesület voltage csapata, mikor lóháton adtak elő különböző tornagyakorlatokat Budavári Zsófia vezetésével.

Délután 2-től a budapesti Kincsem Park hivatalos futamai következtek, három ügető és egy galopp verseny keretében.

Az eseményen készült képeket itt tekinthetik meg!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.