Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Augusztus 30. 17:32, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját

Mikor kapnak választ az Orosháziak?

Mikor kapnak választ az Orosháziak?

Az MSZP Orosházi Szervezete kedden délelőtt tartotta rendkívüli sajtótájékoztatóját,melynek témája az eltitkolt adósságállomány volt.

Fetser János önkormányzati képviselő beszédében ismét felszólította a polgármestert, hogy válaszolja meg mennyi a kórház adósság állománya? Mennyi a 30 napon túli kifizetetlen számla összege?

Az adósság mértékéről és a tájékoztatás hiányáról így fogalmazott a képviselő: "ez nem helytelen, hanem egyszerűen mélyen elítélendő tett, hiszen egy város vezetőnek a testületi ülésen a megválasztott képviselőket illetve rajtuk keresztül az orosházi embereket, és a térség polgárait illik pontos tájékoztatással ellátni."

"mind a kórház élére, mind a fürdő élére és a városgazdálkodás élére politikai komisszárokat neveztek ki, a politikai kinevezettek ez esetben csődöt mondtak. Hatalmas adóssághegy van a kórháznál, kifizetetlen számlák, közüzemi tartozások, ugyanakkor azt látjuk hogy saját magukat, irgalmatlan módon megtudják fizetni. Példa erre a politikai kinevezett Csizmadia Gergely 680 ezer Ft-os bruttó fizetése."- fogalmazott Fetser János.

Elmondása szerint a két leginkább problémás területet (kórház, fürdő) nem vizsgáltatják a belső ellenőrrel hanem kiveszik az éves tervből.

A helyi MSZP szervezetben felmerült a kérdés "miért hallgat Dancsó,miért beszél félre, miért sumákol? Három pontot tartunk ennek alátámasztására, hogy miért hallgatott, mert azt nem gondoljuk, hogy nem tudja mekkora az adósságállomány. Az egyik az hogy , hogy az adósság nagyságrendjének a függvényében kötelező kijelölni csőd biztost, ezt mindenféleképpen szerette volna elkerülni,mert hogyha a pontos szám elhangzik akkor a képviselő testületnek lépni kellett volna. A második, ha beismerte volna, hogy egy pártkatonát ültetett a kórház vezetői pozíciójába, aki nem tudja megoldani a feladatát, akkor fel kellene állítani. A harmadik pedig, hogy elakarják titkolni, és húzni szeretnék az időt addig amíg el nem dől valamilyen formában, hogy az állam átveszi vagy nem veszi az orosházi intézményt tulajdonba. Ha ez megtörténik, ez azt jelenti, hogy ismételten egy intézmény működtetéséről lemond a város, mert ez a tehetségtelen vezetés nem tudja üzemeltetni a saját intézmény hálózatát"

Fetser János szerint a polgármesternek törvényi kötelessége tájékoztatni az orosházi embereket a kialakult helyzetről, és felszólította Dancsó Józsefet, hogy a kórházban, a három műszaban dolgozók műszaki pótlékukat ne csökkentsék. "nem teheti meg hogy a helyi emberek ellen szavaznak a parlamentben"

"Befejezésül a szocialista pár felszólítja a városvezetését, a kórház vezetőjét, hogy hozzák nyilvánosságra haladéktalanul az adósság nagyság rendjét, hiszen az orosháziaknak joga van tudni, hogy mit barkácsoltak össze Dr. Gervain Mihály eltávolítása óta." - fejezte be sajtótájékoztatóját a helyi MSZP frakció vezetője.

A videó felvételt itt nézheti!

Címkék: kórház, mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.