Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2012. Március 23. 07:01, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

Mennyibe fog kerülni a bölcsőde?

Mennyibe fog kerülni a bölcsőde?

Megemeli a bölcsődei térítési díjakat a nagyobb városok harmada. Az Országgyűlés a múlt év végén fogadta el azt a törvényjavaslatot, amelynek része volt a gyermekvédelmi törvények módosítása is.

A szabályozás lehetővé tette, hogy az étkezésért fizetendő díjon felül a fenntartó döntésétől függően a bölcsődei gondozásért is külön személyi térítési díjat állapítsanak meg.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz több panasz érkezett a bölcsődei gondozási díj megállapításához kért jövedelemigazolások kezelésével kapcsolatban.Többen kifogásolták, hogy bár a jogszabály szerint mentességet élveznek a díj fizetése alól, mégis jövedelemigazolást kértek tőlük - számolt be róla a Gazdasági Rádió. Több panasz érkezett arról is, hogy a jogszabály változásról az önkormányzattól nem kaptak megfelelő tájékoztatást, ezen felül többen az igazolások leadásának, kezelésének, tárolásának módjával kapcsolatban emeltek kifogást. Ezeket a hatóság rövid időn belül kivizsgálja.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 08:38, szombat | Belföld

Folytatódik a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztése

Járművek restaurálásával és további beszerzésekkel folytatódik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) gyűjteményének fejlesztése.

2024. Július 13. 08:37, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: megnyertük egyszer, másodszor és pénteken megnyertük harmadszor is

Három a magyar igazság: megnyertük egyszer, megnyertük másodszor és pénteken megnyertük harmadszor is

2024. Július 13. 08:35, szombat | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható szombaton az ország nagy részén

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható szombaton több régióban - közölte a HungaroMet Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 12. 07:58, péntek | Belföld

Sok napsütés mellett néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő a hétvégén

Sok napsütés mellett elszórtan záporokra és zivatarokra kell számítani a hétvégén, néhol 40 Celsius fok fölé is melegedhet a levegő - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.