Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 30. 07:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Melyik a 7 leggyakrabban hamisított étel?

Melyik a 7 leggyakrabban hamisított étel?

Egy új tanulmány szerint a nap mint nap fogyasztott ételekbe sajnos sokszor olyan anyagok is belekerülnek, amelyeknek nem kellene. Ez élelmiszer- hamisításnak minősül.

Annak érdekében, hogy csökkentsék a költségeket, a gyártók az elsődleges összetevőket illegálisan kicserélik valami olcsóbbal. A 7 leggyakrabban hamisított étel közül pedig sajnos sok olyan van, amit nap mint nap fogyasztunk - írja a Fox News.

Az import összetevőket nagyon nehéz ellenőrizni. Ez a legnagyobb kihívás a szakértők és ügynökségek számára, akik a csalók nyomába erednek.

Itt a 7 leggyakrabban hamisított étel: a kutatók rájöttek, hogy az olíva olaj - még az extra szűz is - a leggyakrabban hamisított étel, melyet általában mogyoróolajjal helyettesítenek. Ez az ételallergiások számára aligha örömhír. Az is előfordul, hogy kukorica-,napraforgó-,földimogyoró-,szójabab-, vagy pálmaolajjal pótolják az olíva olajat.

Ha azt gondolja, hogy a pohár tej, amit minden reggel megiszik, tehénből származik, lehet, hogy téved. Kiderült, hogy egy egész állatkert is lehet abban a doboz tejben, elkezdve egészen a juhtejtől, a különböző marhafélék tején át a kecsketejig. De a tejet újrafeldolgozott tejporból, karbamidból és tejoltóból is előállíthatják. Mindemellett a méz, a sáfrány, a narancslé, a kávé és az almalé a leggyakrabban hamisított ételek és italok.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.