Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Január 18. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti/Fotó: illusztráció (MTI/Balázs Attila)

Melegszik a levegő a következő napokban

Melegszik a levegő a következő napokban

Havazhat a következő napokban is, de emellett esőre, ónos esőre is készülni kell. Mindeközben fokozatosan melegszik majd a levegő, a hét második felében néhol plusz 10 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lesznek

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi előrejelzéséből.

Hétfőn a legtöbb napsütésre a középső tájakon lehet számítani. Késő délelőttől a Dunántúlon, főként annak északi és nyugati tájain egyre több helyen havazhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 15 és mínusz 6 fok között valószínű, a kevésbé felhős, szélcsendes, illetve hóval borított tájakon lesz hidegebb. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 6 és plusz 1 fok között várható.

Kedden szórványosan eleinte bárhol előfordulhat hószállingózás, havazás, majd egyre inkább keleten, északkeleten. A késő délutáni, esti óráktól főleg az ország északi felén hullhat többfelé csapadék: hó, majd elsősorban északnyugaton, illetve a középső országrészben havas eső, eső, néhol esetleg ónos eső is. A szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 3 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, havas részeken néhol hidegebb is lehet. A nappali maximum mínusz 3 és plusz 5 fok között alakulnak.

Szerdán több helyen, főleg keleten valószínű csapadék: hó, eső, néhol ónos eső, este már inkább eső. Sokfelé megerősödhet a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 6 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben többnyire plusz 4-10 fok közötti csúcsértékek várhatók, de északkeleten hidegebb is lehet.

Csütörtökön változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű. A szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódhat. A minimumhőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 6, a maximumhőmérséklet plusz 4 és 13 fok között alakul.

Pénteken többfelé várható eső, zápor és a szél is sok helyen megerősödik. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 6, napközben plusz 4 és 13 fok közötti értékek várhatók.

Szombaton és vasárnap több helyen várható eső, zápor, helyenként havas eső, hó is hullhat. Szombaton élénk, vasárnap viszont már sokfelé erős lesz a légmozgás. A minimumok szombaton 0 és plusz 6, vasárnap mínusz 3 és plusz 2 fok között alakulnak. Napközben szombaton plusz 2 és 11, vasárnap 0 és plusz 9 fok közötti értékekre kell készülni - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.