Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 25. 10:54, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok

Meghosszabbították a korlátozások érvényességét

Meghosszabbították a korlátozások érvényességét

Március 15-ig továbbra is érvényben maradnak a korábban meghozott korlátozások – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a kormányinfón.

Beszámolt a járványügy legfrissebb híreiről és a kormány újabb döntéseiről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtökön a kormányinfón.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a kormány ismét meghosszabbította a szabályok hatályájának határidejét.

Reméli, hogy a korlátozások utolsó időszakában vagyunk, de fenn kell tartani addig a korlátozásokat, amíg a szakértők ezt javasolják.

A koronavírus harmadik hulláma elérte Magyarországot, és mint hozzátette, a következő hetekben a járványügyi számok biztosan romlani fognak. Kitért arra is, hogy megjelentek az új mutánsok, amik ellen hatékonyak az elérhető vakcinák

"A következő két hét kifejezetten nehéz lesz, ezért a korlátozásokat március 15-ig a jelenlegi szabályokat fenntartja a kormány" - hangsúlyozta a miniszter.

Kitért at oltásokra is, mint elmondta, a következő héten annyi oltást lehet beadni itthon, amennyit eddig összesen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.