Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Április 06. 15:28, péntek | Helyi
Forrás: monitoring.hu

Már több, mint 5000 könyvet veszítettek el

Már több, mint 5000 könyvet veszítettek el

Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár által indított olvasást népszerűsítő játék a BookCrossing nevű könyvelvesztő mozgalom magyar változata, mely a regényekről, könyvekről és egy kicsit a bizalomról is szól.

A könyvtár játékra invitál gyerekeket, felnőtteket egyaránt.
Az első lépést a játékhoz ők teszik meg: elhagynak könyveket szándékosan és várják, hogy megtalálja valaki és elolvassa.

Az elhagyott könyvek sorsát követni is szeretnék. A könyvtár e-mail-jérevagya könyvtár weblapján (a könyvben lévő regisztrációs számmal) lehet jelezni, hogy melyik könyvet hol és mikor találta meg, illetve azt is, hogy mikor és hol hagyta el újra. Ugyanitt várják véleményét is a játékról és a megtalált könyvről is.

2012. április 14. a Könyvtárosok Világnapja alkalmából és április 26-27. a Helikoni Ünnepségek ideje alatt tehát a városban és környékén könyveket találhat a szerencsés polgár.

Amennyiben részt vesz a játékon, utána már rajta a sor: Elolvashatja a könyvet, majd elveszítheti. Sőt! Veszíthet el Ön is saját könyvet, olyat, melyet jó szívvel ajánl másoknak.

Jelenleg több, mint 5000 könyvet hagytak el ország szerte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:18, kedd | Életmód

Filmrészletek kerültek elő az Egri csillagok első filmváltozatából

Az Egri csillagok első filmváltozatának több filmdarabkája került elő az egykori főszereplő hagyatékából, aki Vicuskát alakította az 1923-ban forgatott produkcióban.

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:49, kedd | Sport

A közép-európai FIA F4 bajnokság nyitóhétvégéje az új hazai pályán a Balaton Park Circuit-en

A mezőny nagy része már a hét közepén megkezdte a munkát. A GRT az autót hibátlanul felkészítette pilótánk pedig körről-körre alkalmazkodott az autóhoz és a körülményekhez, így magabiztosan vághattunk neki a hétvégének.