Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Október 11. 14:51, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Magyar fürdőkultúra napja Orosházán

Magyar fürdőkultúra napja Orosházán

Fürdőnadrágos fotókiállítás, stratégiai csapatjáték, szaunázás, kedvezményes fürdőzési lehetőség, éjszakai fürdőzés és számos más programmal várják október 13-án, a magyar fürdőkultúra napján a látogatókat.

A Magyar Fürdőszövetség minden év októberének második szombatján szervezi meg a magyar fürdőkultúra napját, amely idén október 13-ra esik. A program célja, hogy az emberekkel megismertessék a több ezer évre visszanyúló magyar fürdőkultúra gyökereit és értékeit - közölte az MTI-vel a szövetség.

Majd minden helyszínen tartanak előadásokat, filmvetítéseket vagy fotókiállítást a magyar fürdőkultúra történetéről, lesznek pálinka-, kolbász- és borkóstolások, szaunaprogramok, éjszakai fürdőzések és csaknem minden helyszínen 10-50 százalékos kedvezményt biztosítanak a fürdők különböző szolgáltatásaik árából.Országszerte több mint 20 fürdőben lesz megrendezve amagyar fürdőkultúra napja, köztük Orosházán aGyopárosfürdő Gyógy- és Élményfürdőben.

Nagy szerepet kapnak a fürdőzés betegségmegelőző hatásáról tájékoztató filmek és előadások. "Számos betegség, így a depresszió is enyhíthető lenne, ha megelőzésképpen többet járnának fürdőbe az emberek" - mondta Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, majd hozzátette: "Az ilyen típusú ismeretek átadása lesz az egyik célja a Magyar Fürdőkultúra Napjának".

Orvosi tapasztalatok bizonyítják, hogy a melegvizes fürdőnek idegnyugtató hatásuk van. A magyar fürdők többségének mikroklímája - a levegőben található negatív ionok túlsúlya miatt - stresszoldó, idegnyugtató, pihentető hatású is egyben.

A szövetség a fürdőkultúra népszerűsítésének érdekében oktatási anyagokat is készített, amelyeket az általános- és középiskolákban, valamint a felsőoktatási intézményekben is használnak majd. Az előadások anyaga illeszkedik a diákok életkorához, ismeretanyagához, az iskolai tantervben elsajátított ismeretanyaghoz egyaránt.

A részletes program és a fürdők által kínált szolgáltatások és kedvezmények az egyes intézmények honlapjain, vagy a szövetség oldalán tekinthető meg.

Címkék: Gyopáros fürdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe