Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Március 07. 14:42, csütörtök | Helyi
Forrás: infooroshaza.hu

Lopások sorozatban Rákóczitelepen

Lopások sorozatban Rákóczitelepen

Lopásokkal gyanúsítható férfit fogtak el a napokban a városi rendőrkapitányság nyomozói Orosháza Rákóczitelepen – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság

A 39 éves helyi férfi különböző fémből készült dolgokat hozott el egy Lenkei utcai ház nyitott melléképületéből. A tárgyak között volt kerékpárváz, villanymotor, szivattyú és egy varrógép is. A lopással kb. 100 ezer forint kárt okozott a tulajdonosnak. A dolgokat a varrógép kivételével – amit szétszerelt és lefestett, mert meg akarta tartani - el szerette volna adni, de a rendőrség lefoglalta tőle ezeket és visszaadta a tulajdonosnak.

A nyomozás során kiderült, hogy a 39 éves férfi már régebben is járt ebben a melléképületben. Korábban több horgászbotot is elvitt onnan, ráadásul nem először követett már el bűncselekményt. Azzal is gyanúsítható, hogy 2013 februárjának első napjaiban a Szentesi úton gépalkatrészeket lopott. Ezeket leadta egy fémfelvásárlónak, majd a kapott pénzt - elmondása szerint társával együtt - felélte.

Az Orosházi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a férfi ellen. A nyomozók vizsgálják a másik férfi szerepét a bűncselekmények elkövetésében, illetve azt is, hogy a fentieken kívül további lopásokkal is gyanúsítható-e a páros.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: