Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. December 08. 20:22, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Fidesz Orosházi elnöksége

Állami segítség az oktatásban - az orosházi Fidesz közleménye

Állami segítség az oktatásban -  az orosházi Fidesz közleménye

A Fidesz Orosházi elnöksége reagál reggeli cikkünkre.

"Sajnálattal tapasztalom, hogy a Fetser és Füvesi uraktól, a testületi üléseken megszokott minősíthetetlen hangnemet a szocialista politikusok immáron a kamerák kereszttüze nélkül is előszeretettel alkalmazzák. Az ordenáré vádaskodás és sárdobálás helyett gyakoroljanak önmérsékletet, és önkritikát.

Orosházán az iskolarendszer sokszínű ugyan, de egységes, és ami a legfontosabb kiválóan ellátja feladatát. Ez az állítás igaz azokra a szeptembertől egyházak által fenntartott intézményekre is, amelyek kedvéért féléven keresztül a vészmadarak szerepét is eljátszották az MSZP-s politikusok

Az állami szerepvállalás az intézményfenntartás területén komoly segítséget jelent a rendkívüli mértékben alulfinanszírozott önkormányzatoknak, hiszen a fenntartásra fordítandó keretek egyéb fontos területekre csoportosíthatók. Az állam anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy plusz forrásokat nyújtson a településeknek, ezért azzal próbál segíteni, hogy feladatellátási kötelezettségek alól menti fel az önkormányzatokat.

Füvesi Sándor, mint egy időutazó, az események elébe szalad és olyan dolgokkal vagdalózik, amelyeknek nincs valóságalapjuk. Képviselőtársamnak azt tudom javasolni, hogy miután visszatért a jövőből, higgadjon le, várjuk meg, hogy milyen jogszabályi környezetet alkot a parlament és utána találjuk meg közösen a legjobb megoldást.

Afelől azonban megnyugtathatom Füvesi urat, hogy a változások után az orosházi közoktatás magas színvonala továbbra is biztosított lesz." - írta az Orosházi Fidesz közleményében.

Előzmény

Címkék: fidesz, iskola, mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV