Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2013. Április 24. 09:46, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Lezárták az M5-ös autópályát Szegednél

Lezárták az M5-ös autópályát Szegednél

Veszélyes anyag, hidrogén-peroxid szivárog egy jármű tartályából, emiatt zárták le az M5-ös autópálya mindkét oldalát a Szeged-Észak kijárat közelében

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda délelőtt az MTI-nek elmondta: a magyar rendszámú teherautó sofőrje a csongrádi megyeszékhely közelében észlelte, hogy szivárog a hidrogén-peroxid az ezerliteres tartályból, ezért értesítette a hatóságokat.

A katasztrófavédelem megkezdte a mentesítést, annak befejezéséig a rendőrség a forgalmat Balástyánál letereli az autópályáról a régi 5-ös útra – közölte a szóvivő. A sztrádára a Szeged-Észak felhajtónál térhetnek vissza az autósok, a Budapest felé haladók pedig a balástyai felhajtónál mehetnek fel az autópályára.

A hidrogén-peroxid kék színű, robbanásszerű bomlásra hajlamos, maró hatású folyadék.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 12. 08:00, hétfő | Külföld

Az egykori miniszterelnök szerint ideje, hogy Harry és Vilmos kibéküljön

A nagypapájuk, Fülöp edinburghi herceg halála feletti gyász arra is alkalmat teremt Harry és Vilmos herceg számára, hogy félretegyék személyes ellentéteiket - mondta vasárnap Sir John Major volt brit miniszterelnök.

2021. Április 12. 07:00, hétfő | Belföld

Túl a 2,8 millión: jól halad az oltási program

Jól halad az oltási program Magyarországon - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a közmédiának vasárnap.

2021. Április 12. 06:00, hétfő | Külföld

A Covid-19 elleni gyógyszert szabadalmaztak Oroszországban

Oroszországban szabadalmaztak egy új, MIR-19 elnevezésű koronavírus elleni gyógyszert - jelentette be vasárnap a szert fejlesztő Szövetségi Orvosbiológiai Ügynökség (FMBA) Immunológiai Intézete.

2021. Április 12. 05:00, hétfő | Belföld

Ismét jelentősen lehűl az idő

Ismét jelentősen, egy nap alatt mintegy 10 fokos lehűlés várható a következő napokban. A hét nagy részén borús, esős idő lesz jellemző, nem csak eső, néhol havazás is lehet