Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. November 16. 17:12, szerda | Helyi
Forrás: Saját

Lehet más az állattenyésztés!

Lehet más az állattenyésztés!

Szerdán délelőtt Szabó Rebeka LMP-s országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót, melynek témája az állattartás és tenyésztés volt.

Szabó Rebeka szerint Magyarországon nagyon fontos az állattartás és tenyésztés, ennek ellenére sorra zárnak be az üzemek. A rengeteg feketén dolgoztatott emberek védelmében és az állatok helyes eltartásának érdekében, a Szabó Rebeka egy orosházi baromfiüzemben járt. Megyénken belül Békéscsabára is ellátogat, és nem győzi hangsúlyozni a fent említettek fontosságát.

A képviselő felháborítónak tartja, hogy embereket feketén dolgoztatnak országszerte, a munkáltatók nem fizetnek adót és egyéb járulékokat a munkavállalók után. A tájékoztató második kiemelt pontja a hatóságok szerepe az állattartásban.

Grószné Zsóri Irén, bánkúti lakos egy esetet vázolt fel nekünk. 15 éve, hogy Bánkút utolsó házától 200 méterre az ottani gazda egy húsz méter mély gödörbe dobálja a döglött csirkéket. Grószné feljelentést tett ez ügyben, mivel a faluban terjengett a bűz, patkányok és döglegyek lepték el az utcákat és a kóbor kutyák vonszolták a házak közé a tetemeket. Az ivóvíz minősége is romlott.

A képviselő szerint a hatóságok fokozott fellépésére és tisztességes munkáltatókra van szükség ahhoz, hogy Magyarország mezőgazdasága fejlődésnek indulhasson.

Címkék: LMP, mezőgazdaság

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben