Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 09. 20:00, kedd | Helyi
Forrás: www.oroscafe.hu, Fotó: Kecskeméti Krisztina

Kulturpartiztak az Árpád kertben

Kulturpartiztak az Árpád kertben

Az Orosháza Fesztivál után újabb szombat délutánt szenteltek a kultúrának a művházasok.

Ahogy tavaly, úgy idén sem bontották le a nagyszínpadot az Orosháza Fesztivál után, hiszen még két rendezvény szerveződik köré. Az első szombaton délután és este már le is ment, ez volt az Árpád-kerti Kultur Parti. A másik augusztus 19-én, a Szent István naphoz kötődik majd a művelődési központ szervezésében.

Elsőként az Aprajafalva Családi Napközi gyermekműsorát láthatták és hallhatták az érdeklődök. És valóban, percek alatt aprajafalva lett a színpadból, hiszen a gyerekek első szóra felmentek és közösen énekeltek, táncoltak Nótári Andreával.

A gyerekműsor után a szerepet a hastáncosok vették át. A Semiramis Orientális Tánciskola fellépői nem csak a színpadot, hanem az előtte lévő füves területet is teljesen belakták. Sok mosoly, ringó idomok és látványos tánc jellemezte produkciójukat, melyet a jelenlévők nagy tapssal jutalmaztak.

A hastáncosok után markáns stílusváltás következett, ugyanis a színpadra érkezett a szentesi E.K.A. zenekar. Orosházi vonatkozásuk is van, lévén hogy dobosuk, Bálint Attila földink. A zenekar régóta együtt játszik, saját szerzeményeket mutattak be, a közönség egy része meglepődve hallgatta az alternatív acid-jazz-es dallamokat.

A zene után jött a duma: a Stand up Comedy egyik Dumaszínházas képviselője, Hajdú Balázs állt a mikrofon elé. 30 perces szövegelése kissé langyosra sikeredett, a közönség csak néha-néha nevetett, akkor sem hangosan.

Az est záróprogramja volt a Retro disco Bandikával. A művház közismert technikusa felcuccolt a színpadra, és belecsapott. A fiatalok azonnal a színpad elé mentek, és ropták az ismert ’80-as ’90-es évek slágereire, melyek közé becsúszott 1-1 későbbi zene is, de ez utóbbi nem vált hátrányára a bulinak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.