Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Január 09. 09:21, szerda | Helyi
Forrás: turizmusonline.hu

Közös ötletelés a turizmusért

Közös ötletelés a turizmusért

Közös ötleteléssel kezdték az idei évet az idegenforgalom helyi szereplői, szálláshelyek, vendéglátósok, programgazdák az Orosháza-Gyopárosfürdői Idegenforgalmi Egyesület invitálására.

Nagy Lászlóné, az Egyesület elnöke aturizmusonline-nak elmondta, a vártnál nagyobb érdeklődés mellett zajlott a találkozó, amelyen megvitatták tavalyi tapasztalataikat, elmondhatták ötleteiket a résztvevők. A megbeszélésen érintették Orosháza-Gyopárosfürdő tavalyi évének eredményeit is, ugyan végleges adatok nem állnak rendelkezésre, annyi azonban biztos, jó évet zárt 2012-ben a település, a vendégforgalom az egy évvel korábbihoz képest 14 százalékkal emelkedett. Románia közelsége miatt az onnan érkező vendégek alkotják a külföldi forgalom többségét. Érdemes a romániai vendégforgalomra még nagyobb figyelmet fordítani, hangsúlyozta Nagy Lászlóné, aki elmondta, 2012 első 10 hónapjában a román vendégek száma meghaladta a 7000-et.

A találkozó legfontosabb üzenete az volt, hogy közös munkával lehet még vonzóbbá tenni Gyopárost. Hiszen akkor lesz elégedett egy vendég, ha nyaralása minden momentuma, a szállás, vendéglátás, programok egyaránt kifogástalanok. Az esemény jó alkalom volt arra is, hogy megismerhessék egymást a helyi turizmus szereplői, akik így könnyebben tudnak a jövőben együtt dolgozni, és tanulhatnak egymástól is. Ennek erősítésére az Egyesület tavaly tavasszal tanulmányutat is szervezett a szállásadóknak, akik végiglátogatták a helyi programgazdákat, és személyesen is megismerhették szolgáltatásaikat.

Címkék: Gyopárosfürdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el

2024. Május 21. 06:00, kedd | Életmód

Meteorológia: nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon

Nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon - közölte a HungaroMet Zrt. hétfőn.

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat