Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 01. 18:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Békés Megyei RFK

Közlekedésbiztonság gyermekszemmel

Közlekedésbiztonság gyermekszemmel

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság idén tizenhatodik alkalommal hirdette meg Orosháza valamennyi általános iskolájában és óvodájában a „Közlekedésbiztonság Gyermekszemmel” elnevezésű rajzpályázatot.

A pályaműveket február 24-ig 3 kategóriában (óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos) kellett megküldeni a területileg illetékes Rendőrkapitányságok címére.

A pályázat témája a helyes és helytelen közlekedés, a baleseteket előidéző veszélyhelyzetek, a legfőbb baleseti okok, a balesetek elkerülésének lehetőségei.
A rajz mérete A/4-es vagy A/3-as lehetett, technikája pedig: grafit, színes ceruza, zsírkréta, lino, tus, tempera, olaj, diópác.

A helyi fordulókban megtörtént a rajzok zsűrizése. A legszebb pályaművekből valamennyi városi rendőrkapitányság díjátadó ünnepséggel egybekötött kiállítást rendez.

Ezt követően a kiállított rajzok tovább kerülnek a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottsághoz, ahonnan a megyei zsűri által kiválasztott legszebb - kategóriánkénti 5-5 – rajzok tovább kerülnek az Országos Baleset-megelőzési Bizottsághoz.

Március 12-én 10 órakor rendezik Orosházán a díjátadó ünnepséget a Petőfi Művelődési Központban, a kiállítás március 7-14-ig tekinthető meg.

Címkék: pályázat, Rajz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése