Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 21. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Kötelezettségszegés - Támogatja az Erzsébet-program fenntartását a Munkástanácsok Országos Szövetsége

Kötelezettségszegés - Támogatja az Erzsébet-program fenntartását a Munkástanácsok Országos Szövetsége

Fontosnak tartja és támogatja az Erzsébet-program fenntartását a Munkástanácsok Országos Szövetsége.

A szervezet az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében hangsúlyozza: sajnálattal értesültek arról, hogy az Európai Bizottság döntésének következményeként újabb szakaszba lépett mind az Erzsébet-utalvány, mind a SZÉP-kártya ellen folytatott kötelezettségszegési eljárás.
"Bízunk abban, hogy a Bizottság számunkra elfogadhatatlan indokait és az Erzsébet-program melletti érveinket az Európai Bíróság megfelelően mérlegeli, és majdani döntésével nem fosztja meg azokat a nehéz helyzetben lévő magyar embereket, azt a több tízezer gyermeket a pihenési lehetőségtől, akik számára az egyetlen feltöltődést és kikapcsolódást az Erzsébet-program jelenti" - fogalmaznak a közleményben.
Az érdekképviselet kiemelt figyelemmel kíséri az Erzsébet-program megvalósulását, amely az elmúlt két évben több mint 260 ezer szociálisan rászorulónak adott lehetőséget a kedvezményes üdülésre és pihenésre. A szervezet álláspontja szerint mindenki, aki a program pénzügyi alapját biztosító Erzsébet-utalványt választotta, szolidáris volt és hozzájárult annak sikeres megvalósításához - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk