Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Július 29. 12:20, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Kórházi ápolóra és mentősökre támadtak Tatabányán

Kórházi ápolóra és mentősökre támadtak Tatabányán

Ápolót bántalmazott egy cseh állampolgár a tatabányai kórházban, a város egy másik pontján pedig a mentősökre támadt egy ellátásra szoruló helybéli

- közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a mentők csütörtök este két cseh állampolgárt vittek be a tatabányai kórházba. A 18 éves férfi a váróteremben várakozott, amíg a barátnőjét ellátták.
Amikor egy egészségügyi dolgozó kilépett az egyik osztályról, a férfi - minden előzmény nélkül - két kézzel mellkason ütötte az ajtóban álló ápolót, majd dulakodni kezdett vele. A kórház dolgozói azonnal a társuk segítségére siettek és lefogták a támadót.
A rendőrök elfogták, előállították, majd őrizetbe vették a cseh állampolgárt, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.
A rendőrség kitért arra is, hogy ugyanezen a napon egy másik helyszínen is közfeladatot ellátó személyeket ért támadás Tatabányán: egy 54 éves helyi lakos - aki nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót és egyéb gyógyszert vett be és arra alkoholt ivott - rátámadt az őt ellátni szándékozó mentősökre.
Az elkövető először botra tekert szögesdróttal, majd késsel fenyegette meg az egészségügyi dolgozókat, továbbá közölte, hogy felgyújtja és rájuk borítja a mentőautót.
A rendőrök a gyógyszermérgezést szenvedett embert az orvosi ellátása után őrizetbe vették, ellene erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozva elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.