Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Március 08. 13:58, szerda | Belföld
Forrás: mti

K&H: kevesen terveznek autóvásárlást egy éven belül

K&H: kevesen terveznek autóvásárlást egy éven belül

Kevesen vennének autót egy éven belül, a megkérdezettek mindössze 6 százaléka vásárolna biztosan, 29 százalékuk elképzelhetőnek tartja, 65 százalék pedig egyáltalán nem tervez autót vásárolni.

A K&H szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a magyar autópark folyamatosan öregszik, a járművek átlagéletkora már átlépte a 15 évet, de az általános áremelkedés, a gazdaság lassulása és az autók drágulása miatt a többség nem számol autóbeszerzéssel rövid távon.

Hozzátették, hogy a magyar vásárlók körében még mindig a hagyományos - benzin- és dízelmotoros - kocsik a legkedveltebbek, amit részben a hibridek és a villanyautók magasabb ára magyaráz.

A vásárlást fontolgató válaszadók közül 43 százalék választana benzines autót, 21 százalék dízelmotorost és 13 százalék hibridet. A villanyautók népszerűsége továbbra is alacsony, a válaszadók mindössze 7 százaléka gondolkodik ebben.

A felmérés szerint az autóvásárlást fontolgatók 27 százaléka szeretne új autót - elsősorban a diplomások és a magas jövedelműek -, míg a többség használtban gondolkodik.

A megkérdezettek átlagosan 3,4 millió forintért vennének autót. Azok, akik használt autót vennének átlagosan 2,1 millió forintot költenének rá, akik újban gondolkodnak, azok 6,7 millió forintos keretet szánnak a vásárlásra.

A közleményben megjegyezték, hogy 6,7 millió forint csak a legalacsonyabb áron elérhető új autókra elég. A gépkocsik ára jelentősen emelkedett az elmúlt időszakban: januárban például a KSH adatai szerint több mint 24 százalékkal voltak drágábbak, mint egy évvel korábban.

A K&H reprezentatív kutatásában 500 magyart kérdeztek meg a 30-59 éves korosztályból.

Címkék: autóvárárlás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére