Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. December 01. 12:12, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Két hónap szünet a munkanélküliségből

Két hónap szünet a munkanélküliségből

Zalai Mihály alpolgármester és Hagymási László irodavezető mai sajtótájékoztatójukon ismertették a téli közmunkaprogram legfőbb pontjait.

December 1-ével indul Orosházán a téli közmunkaprogram, melynek keretében két hónapig 188 főt tudnak foglalkoztatni az város intézményei. Napi 6-8 órás munkavégzés mellett segéd és szakmai bérezést kapnak a dolgozók.

A közmunkaprogram célja, „hogy egészséges, életerős emberek ne szociális támogatásokra építsék fel életmódjukat, hanem tisztességes munka elvégzésével biztosíthassák családjuk és saját maguk megélhetését, boldogulását” – olvasható a Kormányzat honlapján.

„A 188 fő két harmada nem rendelkezik szakmunkás végzettséggel, de a téli, hideg hónapokra a segédmunkás bérezés is nagy segítség lesz számukra” – nyilatkozta Zalai Mihály.

A közmunkaprogramban részvevők főbb feladatkörei a takarítás, lomsöprés, utca tisztán tartása lesz a Városüzemeltetés részéről, de az Egységes Szociális Központ, Petőfi Művelődési Központ, hivatal, az állatmenhely, a kórház, a múzeum és az iskolák is foglalkoztatnak majd munkanélkülieket.

Címkék: munka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV