Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. December 20. 10:29, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Kenya-hét a TMKIT-ben

Kenya-hét a TMKIT-ben

A Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont Székhelyintézményben 2012. december 10-14. között Kenyáról szóló témahét került megrendezésre.

Az iskolában már több mint 10 éve nagy hagyománya van az angol nyelvi munkaközösség által megrendezett Regionális Országismereti Vetélkedőnek. Három évvel ezelőtt a vetélkedő témájának feldolgozása egész hetes programmá bővült, így alakult ki a témahét. Az angol nyelvi munkaközösség minden tanévben kiválaszt egy olyan országot feldolgozásra, ahol az angol hivatalos nyelv, most Kenyára esett a választás. Ezen a héten a tanulóknak lehetőségük nyílt arra, hogy különlegesen élvezetes keretek között mélyíthessék el tudásukat erről az országról, miközben az angol nyelvet is gyakorolhatták. A hét folyamán a diákok által készített tablókból kiállítást rendeztek az iskola aulájában. A programok között többek között szerepeltek előadások, vetélkedők, filmvetítés, december 13-án pedig az Afrikai-Magyar Egyesület képviselői látogattak el az intézménybe. Az Afrikai-Magyar Egyesület (AHU) egy nemzetközi segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó nem kormányzati, nonprofit szervezet. Az egyesület Afrikában halmozottan hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, kisebbségek számára hosszú távú megoldást nyújtó támogatási programokat szervez. A diákok számára nagy élmény volt hallgatni az egyesület tagjainak előadásait és az autentikus afrikai zenét BOM-C előadásában. A Regionális Országismereti Vetélkedőn a Táncsics háromfős csapatai második, illetve harmadik helyezést értek el, az első helyen a szegedi Deák Ferenc Gimnázium csapata végzett. A témahét az iskola egész diákközösségét megmozgatta, élvezték a kevésbé megszokott tevékenységeket és kifejezték hasonló témahetek iránti érdeklődésüket, nyitottságukat.

Címkék: TMKIT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV