Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2012. Június 05. 07:46, kedd | Helyi sport
Forrás: ONKC, Fotó: Fehér Viktor (v-man.hu)

Újra itthon, de nem sokáig

Újra itthon, de nem sokáig

Vasárnap este hazaérkeztek az ifjúsági strandkézilabda válogatott dabasi edzőtáborából junior csapatunk játékosai, Dancsó Dalma és Molnár Beatrix.

Első dolguk volt, hogy az itthon maradt csapattársaiknak gratuláltak az Orosháza Kupán elért sikerekhez. A második pedig, hogy az egyesület honlapjának nyilatkozzanak.

A múlt héten csütörtöktől-vasárnapig a grúziai Eb-re való felkészülés jegyében Dabason edzőtáborozott a magyar női ifjúsági strandkézilabda válogatott. Rengeteg futás szerepelt a programban, majd végül lányaink a helyszínen tekintették meg a Magyarország – Fehéroroszország felnőtt Eb-selejtezőmérkőzést.

Az Orosházi NKC játékosai jól érzik magukat a strandkézilabda edzőtáborokban.

Dancsó Dalma: – Szeretem a csapatot és úgy érzem, hogy sikerült is beilleszkednem. A tréningek nagyon jók, bár egy-egy tábor után rám fér a párnapos pihenés. Úgy érzem, hogy támadásban és védekezésben is vannak még olyan részek, amiben javulnom kell. Sok munka vár még ránk, dolgozom az ügyön. Az Eb előtt várható még keretszűkítés, azonban nagyon szeretnék ott lenni Grúziában és minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ez így is legyen.

Molnár Beatrix: – Megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek, hiszen én a fiatalabb generációhoz tartozom, azonban jövőre már a mi korosztályunk alkotja ezt a csapatot. További pozitívum ebben, hogy minden héten tanulok valami újat az idősebbektől. Mivel két évvel fiatalabb vagyok a társaimnál, kevés esélyt látok arra, hogy a Batumiba utazó keret tagja legyek. De semmi nincs veszve, ha továbbra is így folytatom, jövőre már a rutinosabbak csoportjához tartozhatom.

A felkészülés további programjában szerdától-szombatig újra Orosházán készül a csapat, míg jövő héten Salgótarjánban lépnek a homokra a lányok felkészülési meccsek keretében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.