Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. December 11. 05:26, kedd | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Jótékonykodó Táncsicsosok

Jótékonykodó Táncsicsosok

A TMKIT-ben az oktató-nevelő munka nem csak azt jelenti, hogy felkészítik a diákokat az érettségire, hanem nevelik is őket, próbálják karitatív feladatok vállalására is ösztönözik őket.

Így december tájékán különösen megnő a lehetőség, hogy jót cselekedjenek embertársainkkal, és a tanulók számos alkalommal meg is ragadták az alkalmat a segítésre.

Ebből gyűjtött most össze az iskola egy csokorra valót:

- a Vöröskereszt javára folytatott gyűjtést az elmúlt hét során, ruhákat, játékokat és tartós élelmiszert gyűjtöttek

- a 9/8. osztály és osztályfőnökük, Bartáné Király Irén koordinálásával csatlakozott az iskola a „cipős doboz” gyűjtéshez, amit az Orosnet szervezett a Nagycsaládok Egyesületével közösen rászoruló családok támogatására

-a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény diákjainak felhívására reagálva a 12.C osztály és osztályfőnökük, Viola Ibolya segítségével plüss figurákat gyűjtöttek, amiket az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány jóvoltából a budapesti Tűzoltó utcai gyermekklinika kis betegei kapják meg

-a TMKIT nyugdíjas tanárnője, Bánkiné Dr. Borbély Mária évek óta szervez gyűjtést a nagyszalontai árvaház lakói számára, ehhez is csatlakoztak a diákok

-az iskola kapcsolatban áll a Lehel utcai (székhely) óvodával, ennek keretében a 9.C osztály humán tagozatos diákjai karácsonyi műsorral lepik meg az óvodásokat dec. 18-án . Felkészítő tanáruk Fehér Béláné.

-szintén hagyomány, hogy az iskola etika szakkörösei Bánkiné Dr. Borbély Mária felkészítésével karácsonyi műsorral kedveskednek az időseknek, több idősek otthonában is fellépnek

-a tanulók közül a 10.C, 12.C és a 12.A osztály képviselői felléptek az „Egy este a hajléktalanokért” rendezvényen, és ennek folytatásaként szerepelni fognak a hajléktalanok számára szervezett karácsonyi ünnepségen is a 11.B és a 12.C osztály diákjai.
- a 10.D osztály diákjai sportolók lévén a sport területén jótékonykodtak azzal, hogy berendezték és díszítették a termet a sportbálra.

Végezetül a diákok reflektálását közöljük, személyesen mondják el többen, mit gondolnak a jótékonykodásról:

Azt mondják, hogy az emberi szeretet az egyetlen dolog a világon, amiből minél többet osztogat szét az ember, annál több marad neki.

Alapelv lehetne, hogy az emberi jóságért, segítségért cserébe, soha ne várj köszönetet senkitől, mert a köszönet már abban benne van, hogy Te segíthetsz másokon, s így gyakorolhatod az összefogás erényét

Mivel lehet támaszt nyújtani azoknak, akik hihetetlenül nehéz helyzetbe kerültek?

. Az országban több száz olyan szervezet működik, amely daganatos, rákos betegségben szenvedő gyermekek megmentésére jött létre. Erre szükség is van, hisz minden egyes daganatos gyermek esetében az orvosok versenyt futnak az idővel.

A daganatos megbetegedések kezelése mindenütt felemészti a forrásokat, nem csak a családoknál, hanem a kórházakban is. Így a fontos fejlesztésekre, felújításokra gyakran már nem marad pénz.

Bárki kerülhet ilyen rettenetes, lelkileg megterhelő helyzetbe, úgyhogy kötelességünk segíteni másoknak, amivel csak tudunk. Ez jelenti azt, hogy embernek lenni és maradni.

Szeretnénk felhívni a figyelmet az egymásról való gondoskodás fontosságára és a saját környezetünkben való apró tettek és törődés jelentőségére.

Az adásnak, segítségnyújtásnak, ösztönzésnek rengeteg formája van. Adhatunk aprót egy hajléktalannak, segíthetünk egy idős embernek, de akár egy kedves mosoly is sokat tud lendíteni egy másik ember jókedvén.

Sokan szeretnénk segíteni másokon, de legtöbbször nem tudjuk a módját, nem tudjuk, hol kezdjünk bele a segítségnyújtásba. Mikor, mit és kinek adjunk? Mivel és hogyan tudunk bajbajutott, problémával küzdő ismerőseinknek, ismeretleneknek önzetlenül segíteni?

Nem tetszik, hogy csak Karácsony alkalmával gondolunk arra, hogy segíteni kell másokon, én ilyen kampányt többször is szeretnék!

Címkék: TMKIT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV