Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. Február 20. 13:00, szombat | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Jelentősen nőtt az elfogott embercsempészek száma

Jelentősen nőtt az elfogott embercsempészek száma

Jelentős növekedést mutat a Magyarországon elfogott embercsempészek száma - hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 péntek esti műsorában.

Bakondi György elmondta: ebben az évben csütörtökig már 150 embercsempészt fogtak el az ország területén. Állampolgárságukat tekintve kisebbségben vannak köztük a magyarok. Jellemzően török, román vagy bolgár állampolgárságú embereket, továbbá valamelyik nyugat-európai országban menekültstátuszt vagy letelepedési engedélyt kapott migránsokat fogtak el embercsempészés miatt.

A belbiztonsági főtanácsadó kiemelte, az embercsempészet elleni fellépéshez jól működő nemzetközi együttműködésre lenne szükség. Azt mondta: ritka az a napokban történt eset, hogy egy németországi embercsempész szervezet tagjait és vezetőjét is sikerült elfogni.

Kitért arra, hogy Spanyolország, Olaszország és Görögország is sürgeti az "európai megoldást". Elsősorban azt szorgalmazzák az Európai Unióban, hogy minél előbb kvóták szerint osszák szét az illegálisan érkezőket.

A következetes magyar álláspont viszont az, amellyel a magyar kormány "nincs egyedül", hogy a kvóták szerinti elosztás nem fogadható el, és az illegális migrációt az Európai Unió határain kívül kell megállítani - jelentette ki Bakondi György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.