Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Március 09. 13:18, péntek | Helyi
Forrás: InfoOrosháza.hu

Újabb 250 munkahely a Linamarban!

Újabb 250 munkahely a Linamarban!

Az Új Széchenyi Terv segítségével bővítette a Linamar Hungary
Autóipari és Gépgyártó Zrt. üzemcsarnokát.

Az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően a Linamar Hungary Zrt.-nél 250
új munkahely jött létre. A vállalat orosházi telephelyén elkészült
üzemcsarnok bővítés és új szociális épület beruházás a továbbfejlődés
lehetőségét és jelentős arculatváltozást eredményez. Az ünnepélyes
átadón a nemzeti színű szalagot Orbán Viktor miniszterelnök és Kai Uwe
Wollenhaupt, a Linamar európai elnöke vágta át.

Március 09-én Orbán Viktor miniszterelnök részvételévelünnepélyes keretek között átadták a Linamar Hungary Zrt. orosházi telephelyénaz 5.055 m2-re bővített üzemcsarnokot és egy új 1.753 m2-es szociális blokkot. Afejlesztés része a 1,5 milliárd forint uniós és hazai támogatás keretébenmegvalósuló teljes projektnek, melynek költsége összesen közel 7 milliárd forint.

Az Új Széchenyi Terv támogatásával Orosházán és Békéscsabán 250 új
munkahely jött létre és egyúttal lehetőség nyílik a gépberuházás folytatására és
az autóipari terület további bővítésére. Az új szociális blokk megépülésével a kor
követelményeit kielégítő öltöző, ebédlő, büfé és fogadórész került átadásra.„A beruházás megvalósításával a növekedés és fejlesztés irántielkötelezettségünket szeretnénk példaértékűvé tenni, úgy hogy folyamatosanképezzék a munkavállalóinkat növelve ezáltal a foglalkoztatás hatékonyságát. Afejlesztés révén biztosítjuk vásárlóink és dolgozóink megelégedettségét ésegyúttal megalapozzuk mindnyájunk jövőjét.” - nyilatkozta Ivanics János, aLinamar Hungary Zrt. vezérigazgatója.

Az Új Széchenyi Terv beruházása a helyi vállalatok és vállalkozások munkához
juttatása révén hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez és további
munkavállalók alkalmazásához.

A csarnok ünnepélyes átadása fél órát csúszott, bár a rövid beszédeknek köszönhetően a tervezett időpontban sikerült a szalagot átvágni. Először Havasi Csaba, a Linamar Hungary Zrt. alelnöke ismertette a cég történetét, majd Dr.Dancsó József polgármester hívta fel a figyelmet a szakemberek képzésére. Dancsó beszédében elmondta, hogy voltak idők, mikor nehéz döntéseket kellett meghoznia a Linamarnak, de ebből tanulhatunk, hiszen korább egy „végtelenül eladósodott” cég volt, mára több mint 2100 fős munkavállaló dolgozik a cégnél. A polgármester megemlítette a helyi iparűzési adó határidejét is, ami március 15-én lesz.

Tamara Guttman kanadai nagykövet asszony pár mondatban köszönte meg a a pályázat sikerességét.

Orbán Viktor miniszterelnök egy 2006-os látogatásra emlékezve kezdte meg beszédét. Elmondta, hogy 2006-ban a kampány során jött Orosházára és nem nyerték meg a választást, 2010-ben nem jött és megnyerték. Most nem politikai célból volt jelen. Orbán Viktor fontosnak tartja a dolgozni akarás képességét, szerinte, csak akkor lehet 10 millió emberből 5,5 millió munkavállaló, ha ők is akarnak dolgozni. Ha a cseheknek sikerült ezt elérni, akkor a magyaroknak is sikerülni fog.

Ivanics János vezérigazgató sajtótájékoztató keretein belül ismertette a Linamar Hungary Zrt. által gyártott termékeket. Elmondta, hogy Európában Magyarországon kívül Franciaországban és Németországban is gyártanak a gépkocsikhoz szükséges forgácsolt alkatrészeket. Motorok kapcsolható adagoló rendszereket, hajtási láncokhoz szükséges alkatrészeket, csőtörő és napraforgó adaptert és még sok minden más alkatrészt, amiket a Kelet Európai piacokon tudnak a legsikeresebben értékesíteni.


Címkék: Linamar, munkahely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).