Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2011. Október 18. 16:57, kedd | Helyi
Forrás: Saját

Új Széchényi Terv aktuális pályázatait mutatták be Orosházán

Új Széchényi Terv aktuális pályázatait mutatták be Orosházán

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által működtetett Széchényi Programiroda Nonprofit Kft. Békés és Csongrád megyei munkatársai tájékoztató alkalmat tartottak az Új Széchényi Terv aktuális pályázati kiírásiról.

Civilszervezetek, önkormányzatok, önkormányzati fenntartású vállalkozások, oktatási intézmények, a KKV szektor és mindazon szervezetek képviselői jelen voltak, amelyek pályázatok benyújtásán gondolkodnak. A tájékoztató alkalom első felében az aktuális pályázati felhívások rövid bemutatására került sor, ezt követően pedig az érdeklődők kötetlen kiscsoportos beszélgetések keretében kaphattak további konkrét információkat a bemutatott konstrukciókkal kapcsolatban.

A bemutatásra került pályázati felhívások témái a turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése, szabadidősporttal foglalkozó civil szervezetek infrastruktúra-fejlesztése, vállalkozások telephelyfejlesztése, vállalkozók számára eszközbeszerzés és ahhoz kapcsolódó képzések, önkéntesség elterjesztése, pedagógusok képzése, továbbképzés, egészséges életmódra nevelés, iskolák szerepbővítése, kerékpárút-fejlesztés, szennyvíztisztítás, ivóvízminőség javítás voltak.

A pályázók köre pályázati felhívásonként változó, a lehetséges pályázói kör bemutatására az egyes konstrukciók ismertetése keretében került sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban