Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Szeptember 23. 10:44, péntek | Helyi
Forrás: Saját

Új munkahelyeket teremt a SZEFO Zrt.

Új munkahelyeket teremt a SZEFO Zrt.

Városunkban járt Kiss Sándor, a SZEFO Zrt. vezérigazgatója és Soltész Miklós, Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára.

Négy nap híján egy éve, 2010. szeptember 27-én – Soltész Miklós államtitkár úr jelenlétében – írták alá azt az Együttműködési Megállapodást, amelyben Orosháza Város Önkormányzata és a Szegedi SZEFO ZRt. vállalást tett egy 100 fős fióktelep létesítésében való együttműködésre, azaz egy 100 fős új munkahely teremtésére, ezen belül 50 fő megváltozott munkaképességű személy foglalkozási rehabilitációjára.
A megállapodásban a város a Könd u. 76. szám alatti ingatlan rendelkezésre bocsátását, a SZEFO az ingatlan belső felújítását, illetve az üzemi területté való átalakítását és a 100 fő foglalkoztatását vállalta.

A 2010. november 8-án birtokba adott ingatlan I. ütembeli, 50 %-os alapterületű felújítását 4125700 Ft nettó értékben a társaság december közepére elvégezte, a fióktelepet 2011. január 3-án, 75 fős munkahelyteremtéssel, Kiss Sándor, a SZEFO elnök-vezérigazgatója – Soltész Miklós jelenlétében – átadta a várost képviselő Dr. Dancsó József polgármester úrnak.

S ma – egy évvel az elhatározott együttműködést és az épület egészének, nettó 8500000 Ft értékű, teljes körű, II. ütemű felújítását követően – az üzem bejárásával egybekötve, aláírják az Együttműködési Megállapodás módosítását. További 50 fő számára nyílik munkalehetőség, így a fióktelep dolgozóinak létszáma 150 főre bővül.

Jelentős számban korábbi munkanélkülieket és megváltozott munkaképességű dolgozókat is foglalkoztatott az a több, mint 8 millió Ft-os fejlesztéssel megvalósult beruházás, melyet Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Dancsó József, Orosháza polgármestere és Kiss Sándor, a Szegedi SZEFO Zrt. Vezérigazgatója adott át, miután elkészült a felújítás II. üteme.

Az együttműködést dr. Dancsó József kezdeményezte 2010 szeptemberében, és miután a piac igazolta, hogy van létjogosultsága a SZEFO Zrt. kapacitásnövelésének, a képviselő-testület minden lehetséges támogatást megadott, hogy Orosházán létesülhessenek új munkahelyek.

Az 500 négyzetméteres épületben – melyet Orosháza önkormányzata bocsáltott a társaság rendelkezésére – a teljeskörű felújításnak és a piaci megrendeléseknek köszönhetően további 50 fős munkahelyteremtésre nyílik lehetőség. Így az eredetileg az önkormányzattal megkötött megállapodásban vállalt 100 fővel szemben további 50 fővel növelve a 150 főre bővűlt a Szegedi SZEFO Zrt. orosházi fióktelepének foglalkoztatott létszáma.

Kiss Sándor a SZEFO Zrt. vezérigazgatója beszédében elmondta, hogy büszke a dolgozókra, és ők is legyenek büszkék magukra. Bemutatta két új márkájukat, a Holdkőt és a MIZU-t.
A polgármester is megköszönte Kiss Sándor törekvését, az új munkahelyek létesítése iránt, majd Soltész Miklós Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára viccesen megjegyezte, legközelebb akor, jön, ha az 1000. munkahelyet adják át.

Címkék: munkahely, SZEFO Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: