Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Június 29. 14:21, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Itt az újabb élelmiszerbotrány

Itt az újabb élelmiszerbotrány

Bár a szakma arról beszél, hogy itthon már csak hazai görögdinnye kapható, a Magyar Nemzet által tapasztaltak nem ezt mutatják. A nagyáruházakban nem találkoztak a lap munkatársai valódi magyar dinnyével, ehelyett túlérett külföldi gyü

 

A távirati irodán keresztül adta hírül a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, hogy elkezdődött a magyar dinnyeszezon, „a múlt hét vége óta már csak magyar dinnye kapható a belföldi piacon” – büszkélkedett Fodor Zoltán. A szervezet ügyvezető igazgatója elmondta: az idén a termelők nagyjából 4800 hektárról takarítják be a termést, szemben a tavalyi 6000 hektárral. Az előrejelzések szerint a termelők jó minőségre és jó hozamokra számíthatnak, körülbelül 178 ezer tonna termés várható. Mintha összehangolt reklámkampány zajlott volna, a Tesco közleményt adott ki tegnap: „A hazai görögdinnye szezonjának beköszöntével a Tesco kizárólag Magyarországon termett dinnyét kínál üzleteiben. Zöldségekből szinte csak magyar áruk találhatók az áruházlánc polcain, és a szezonális gyümölcsök esetében is hazai termésből válogathatunk” – fogalmaztak a brit lánc propagandistái. A hírhedt szóvivő, Iglódi Csató Judit is hozzászólt a témához. Szerinte „a vásárlóink keresik az egyedülállóan zamatos magyar zöldségeket és gyümölcsöket, így – amit csak lehetséges – hazai termelőktől vásárolunk mi is. Beszerzőkollégáink igyekeznek biztosítani, hogy a szezonális árucikkekből kizárólag magyar termékeket kínáljunk”.

A korábbi kedvezőtlen tapasztalatok miatt a Magyar Nemzet utánajárt, mi is a valóság az áruházakban. Nos, kiderült, a terméktanácsnak fogalma sincs, miről beszél, az áruházláncokban nyoma sincs a valódi hazai dinnyének – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában, melyből további részleteket is megtudhat. (da)

Címkék: élelmiszer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.