Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Június 17. 14:06, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Ismét zöldség- és gyümölcsnapot hirdetett az agrárkamara

Ismét zöldség- és gyümölcsnapot hirdetett az agrárkamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Európai friss csapat program részeként az idén harmadik alkalommal hirdette meg a zöldség- és gyümölcsnapot június 17-ére,

hogy felhívja a figyelmet a zöldség- és gyümölcsfogyasztás jelentőségére, népszerűsítse a magyar agrárium szezonális termékeit a gyümölcsszezon beköszöntével - közölte a köztestület csütörtökön az MTI-vel.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke a közleményben kiemelte, az idén kifejezetten jó termésre számítanak, a meggy mellett lesz megfelelő mennyiségű kajszi, és a tavalyinál jobb dinnyeszezont várnak.

Az Európai friss csapat program a NAK edukációs kampánya, amelynek célja a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítése a gyermekek és a gyermeket nevelő családok körében. A program arra hívja fel a figyelmet, hogy a friss zöldségek és gyümölcsök könnyen elérhetők, gyorsan elkészíthetők és nagyon egészségesek. A program első hároméves periódusa, az Európai friss kalandok 2018 és 2020 között futott Magyarországon.

Címkék: gyümölcs, zöldség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata