Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Április 04. 08:00, szerda | Helyi sport
Forrás: nb2.hu

Irányító nélkül nehéz

Irányító nélkül nehéz

A korai gól döntőnek bizonyult Nyíregyházán. A vendég Orosháza három ponttal távozott.

Jó mérkőzésre számíthattak a Szpari drukkerek az Orosháza ellen. A Brekk-legénység Mezőkövesden nyert az előző fordulóban, a vendégek pedig a békési rangadón a második helyen tanyázó csabaiakat fektették kétvállra. A papírforma azt ígérte, hogy a házi-rangadón az orosháziak a védekezésre összpontosítva pontosan szeretnék megúszni a meccset, míg a nyíregyháziak a igyekeznek majd mihamarabb feltörni a vizitálók védekezését.

Petneházi aztán a negyedik percben átírta a képzeletbeli forgatókönyvet, hiszen egy buta hazai szabálytalanságot követő jogos szabadrúgásból védhetetlenül tekert a bal felső sarokba. A derült égből villámcsapásként jött vendégelőny megzavarta a hazaiakat, akik pontatlan passzokkal, nem sokat tudtak tenni a vendégek ellen, akiknél időnként a támadósor élén álló is a felezővonal tájékán védekezett. Az első góllal kecsegtető hazai akció a félidő végén futott, ekkor viszont szerencséjük volt a békésieknek, hiszen Germán fejesét a felső léc hárította.

A szünetben nem mindennapi módon okosították a vendégeket, akiknél a csabai derbin történtek miatt a vezetőedző Majoros László három meccses eltiltást kapott. Emiatt nem ülhetett a kispadra és nem mehetett be az öltözőbe sem. A vendégmester erre a csapatát kihívta a klubház elé, majd ott vázolta a szünet utáni teendőket.

A második félidőben már valamelyest feljavultak a hazaiak, ám ez csak a helyzetekben, két újabb kapufában mutatkozott meg. Brekk János szakmai igazgató két cserére szánta el magát, a két támadószellemű tartalék, Batizi-Pócsi és Vinicius is színt vitt a hazaiak játékába, ám ez is kevés volt az üdvösséghez. Ugyan a levegőben lógott az iksz, ám a ráadásban a vendégek megadták a kegyelemdöfést.

A tavaszi fordulók alapján joggal bizakodhattak a hazai drukkerek, hogy a csapat ismét nyerni fog. Úgy is készültek a játékosok, ám a korai vendéggól alapos káoszt okozott. Ráadásul az első játékrészben a nyíregyháziak közül kevesen hozták a formájukat, bátortalanul játszottak. Szünet után már javult a hazaiak játéka, ám nem sikerült az egalizálás. Vereséget szenvedett a Spartacus, és tudomásul kell venni, hogy a jelenlegi keret elsősorban idegenben tud hatékony lenne, megfelelő irányító nélkül a védekezésre beálló ellenféllel szembeni a kreatív és hatékony támadójátékra még kevés az esély.

Ness Hungary NB II Keleti csoport, 21. forduló:

Nyíregyháza Spartacus FC – Orosháza FC 0-2 (0-1)

Nyíregyháza, Városi Stadion, 600 néző, Vezette: Fábián Mihály (Demeter János, Galán Roland)
Nyíregyháza Spartacus FC: Balogh – Úr, Nánási, Szilágyi, Mészáros – Minczér, Farkas (Batizi-Pócsi 60.) – Csorba, Reznek (Vinicius 81.), Pákolicz – Germán. Vezetőedző: Brekk János
Orosháza FC: Molnár – Szűcs D., Futaki, Milenkovics, Szabó N. – Ács, Szabó A., Petneházi (Bozsóki 91.), Végh (Lupsa 87.) – Tóth D. (Szabó T. 81.), Randelovic. Megbízott edző: Csizmadia Imre.
Sárga lap: Minczér (55.), illetve Futaki (21.), Végh (23.), Milenkovic (85.), Molnár (87.)
Gólszerző: Petneházi (4.), Randelovic (92.)

Edzői nyilatkozatok:

Brekk János (Nyíregyháza Spartacus FC): “A látottak alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.”

Csizmadia Imre (Orosháza FC): “A csapat végig fegyelmezetten játszva, helyenként jól futballozva megérdemelten nyert.”

Címkék: foci, labdarúgás, OFC, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése