Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Szeptember 02. 13:43, péntek | Helyi
Forrás: Saját

Interaktív sátor a Széchenyi téren

Interaktív sátor a Széchenyi téren

Határokon átívelő road showt indított az Electro-Coord

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. figyelemfelkeltő és környezettudatos kampányt indított szeptember 2.-án a Széchenyi téren. Céja, hogy az elhasznált kompakt izzókat, fénycsöveket, lámpatesteket a lakosság a jövőben szelektíven gyűjtse és azok ne kerüljenek a kommunális hulladékba.

"Két ország, egy cél közös siker", ez a mottója a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Programnak, s ezt vállalja az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. valamint román partnere, a Recolamp is.

Az Unió által támogott projektre 1,6 millió eurót kapott az Electro-Coord, melyet speciális gyűjtő konténerek gyártására és kihelyezésére, tájékoztató kampányok szervezésére, valamint az elhasznált világítótestek, izzók és neoncsövek újrahasznosítását szolgáló gyár építésére használják fel.

Kovács Béla, az electro-Coord Nonprofit Kft. divízió managere szerint, különösen fontos a lakosság körében tudatosítani, hogy a veszélyes anyagokat tartalmazó takarékos égők és fénycsövek nem kerülhetnek a kommunális hulladékba! Magyarországon 5500 ponton gyűjtik az elektronikus hulladékot és ezen belül is szelektíven a takarékos égőket, izzólámpákat.

Orosháza a Road Show harmadik állomása

Az interaktív rendezvénysátor a következő hónapokban összesen 20 nagyvárost és 8 megyét érint a két országban.

A Széchenyi téren felállított interaktív sátor segítséget nyújt mindenkinek az elektromos hulladék elhelyezésével és újrahasznosításával kapcsolatban. A harmadik hazai állomáson az érdeklődők szeptember 2. és 8. között 9:00 -től 18:00-ig látogathatják a sátrat, ahol hasznos információk, interaktív játékok, dokumentumfilmek és háttéranyagok is rendelkezésre állnak. A helyszínen az elhasznált fénycsöveket, kompakt izzókat, lámpatesteket a lakosság is elhelyezheti a gyűjtőedényekbe.

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló projekt céla a lakoság szemléletformálása, az elektronikus hulladékok szelektív gyűjtésére való nevelés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: