Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Szeptember 03. 11:56, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: InfoOrosháza.hu

Indul a Zöldfa utcai bölcsőde felújítása

Indul a Zöldfa utcai bölcsőde felújítása

Szeptember 3-án került sor a bölcsőde felújítási munkálatait végző vállalkozóval, az Iványi Építőmester Kft.-vel a szerződés aláírására.

Látványosan megújul az orosházi önkormányzat bölcsődéje. Csaknem 150 millió 800 ezer forintból korszerűsítik a 30 évvel ezelőtti állapotokat tükröző Zöldfa utcai épületet, ebből több mint 143 millió Ft az Európai Unió támogatása. A közbeszerzésen nyertes kivitelező az Iványi Építőmester Kft., a cég vezetőjével szeptember 3-án írta alá a szerződést dr. Dancsó József polgármester. A munkaterületet ezen a napon át is adták, a munkálatokat előreláthatóan 2013. április 30-ára fejezik be. A kivitelezés ideje alatt a bölcsődei ellátás sem szünetel, átmenetileg a Könd utcai óvodában fogadják a gyerekeket.

Orosháza Város Önkormányzata „Megújulás gyermekeinkért” – Zöldfa utcai Bölcsőde felújítása címmel pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program keretén belül a „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése” (DAOP-4.1.3/B-11) című pályázati kiírásra.

A pályázatot 150.796.087.- Ft összköltséggel, 143.256.283.- Ft támogatással, 95% támogatási intenzitással támogatásra érdemesnek ítélték.

Csizmadia Ibolya, a pályázatért felelős alpolgármester ismertette a megvalósuló munkálatokat:

1. Épület felújítása: az újonnan kialakítandó csoportszobán túl sor kerül az épület külső hőszigetelésére, az elektromos hálózat teljes rekonstrukciójára, a nyílászárók cseréjére, továbbá az épületgépészet is megújul.Ennek becsült költsége: bruttó 104 millió Ft.

2. Bővítés: Az eddigi lapos tetős szerkezetet magas tető ráépítéssel megszüntetik, ezzel a beázás is megszűnik. A bővítés becsült költsége: bruttó 28 millió Ft.

3. Megújuló energia: melegvízellátást elősegítő napkollektorok felszerelése, így csökkentve a melegvíz ellátás költségit.Becsült költség: bruttó 3 millió Ft.

4. Külső tér fejlesztése: külső térburkolatok, akadálymentes járda és kapu kialakítása, akadálymentes parkoló, előírásoknak megfelelő gazdasági bajárat, fedett játszóudvar, automatikus árnyékoló elemek.Becsült költség: bruttó 6 millió Ft.

5. Eszközbeszerzés: A projekt során eszközbeszerzés is megvalósul, ez túlnyomórészt az újonnan kialakított csoportszoba bútorai, öltőzői, irodai bútorok, és egyéb felszerelések beszerzését jelenti.Becsült költség: bruttó 3 millió Ft

A szerződés aláírását követően helyszíni bejáráson vettünk részt, ahol Christiánné Grósz Flóra a bölcsőde vezetője fogadott minket.

A bölcsőde jelenlegi állapotáról készült képeket itt tekinthetik meg!

Címkék: bölcsőde

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára