Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. December 01. 15:53, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
---------------------------
A 43. és az 53. szélességi kör között anticiklon alakítja kontinensünk időjárását, emiatt nagy területen napos az idő, de vannak alacsonyszintű rétegfelhőzettel borított tájak is. Észak-Európa felett ciklonok örvénylenek, s okoznak változékony időt; Skandináviában és Oroszországban többfelé havazik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az elmúlt napokhoz hasonlóan alakul: a mediterrán térségben 15, a Brit-szigeteken, a Benelux-államokban és Franciaországban 10, Közép-Európában 5, északon pedig 0 fok körül változik a csúcshőmérséklet, Lappföldön és Oroszországban pedig -5, -10 fokot is mérnek. Hétfő estig a Kárpát-medence fölé többnyire száraz levegő áramlik, marad az ilyenkor megszokotthoz képest kissé enyhébb idő.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig
------------------------------------------------
Napközben a párásság és köd feloszlását követően hétfőn is gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. Éjszaka azonban átmenetileg újra több helyen párássá válik a levegő, ködfoltok képződnek, és több lesz a felhő is. A Dunántúlon az északnyugati szél helyenként megélénkülhet, a hajnali óráktól kezdve több helyen meg is erősödik a légmozgás. Hétfőn napközben északkeleten is lesznek élénk, esetleg erős széllökések.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között valószínű, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb, a Fertő-tó körül pedig kissé enyhébb is lehet az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 4 és 9 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere